Back

ⓘ Télékomunikasi - Tilpun sélulèr, Tilpun, Nokia, Politeknik Negeri Malang, WMO, Android ..



                                               

Tilpun sélulèr

Tilpun sélulèr iku istilah kang rakèt sesambungané karo télékomunikasi. Handphone utawa tilpun sélulèr iku wujud pengembangan téknologi télépon kang perangkaté bisa digunakaké kanthi pindhah-pindhah panggon.

                                               

Tilpun

Tilpun utawa télépun = adoh lan phone = swara) iku piranti télékomunikasi kang dienggo ngirim lan nampa swara. Lumrahé wong loro kang wicara, nanging kadhang kala telu utawa luwih. Piranti iki salah sijining piranti omahan kang akèh dhéwé lan umum dhéwé dienggo. Tilpun lumrahé operasiné mawa transmisi sinyal listrik ngliwati jaringan tilpun kang njlimet lan nggawé para naraguna tilpun bisa komunikasi antara siji lan mèh kabèh naraguna tilpun. Tilpun tinemu déning Alexander Graham Bell nalika taun 1876.

                                               

Nokia

Nokia iku produsén piranti télékomunikasi kang gedhé ing donya lan kalebu prusahaan kang gedhé ing Finlandia. Kantor pusate manggon ing kutha Espoo, Finlandia. Nokia misuwur amarga prodhuk-prodhuk tlepon genggam. Nokia nggawe tilpun genggam utawa hp kanggo kabèh pasar lan protokol utama kalebu GSM, CDMA, lan W-CDMA. Ana uga kang ngarani NOKIA asalé saka jeneng komunitas kang manggon ing kali Emakoski ing Finlandia kidul. Sajeroning dadi penguwasa pasar ponsel kang gedhé dhéwé sadonya, Nokia uga tau ngalami pacoban. Nokia iku dijupuk saka jeneng kali Nokianvirta kang mili saka kutha Nokia i ...

                                               

Politeknik Negeri Malang

Politèknik Negeri Malang, iku pawiyatan luhur vokasi kang dumunung ing kutha Malang, Jawa Wétan. Polinema iku institusi pendhidhikan kang nawakaké manéka program studi ing babagan rekayasa lan jasa. Wektu iki Polinema duwé 6 jurusan lan 17 program studi kanthi program diploma 3 lan diploma 4. Politèknik Negeri Malang, wiwitané wujud Program Pendhidhikan Diploma Babagan Tèknik, Universitas Brawijaya, dibukak dhedhasar Layang Kaputusan Dirjen DIKTI, MENDIKBUD No. 03/DJ/Kep/1979, diadegaké déning Pamaréntah Indonésia liwat dana Bank Donya kanthi Tenaga Ahli saka Swiss. Ing taun 1982, Susunan ...

                                               

WMO

WMO World Meteorological Organization iku sawijining Organisasi antar pamaréntah kanthi anggota 188 nagara lan wewengkon territory. Organisasi iki asalé saka Organisasi Météorologi Internasional International Meteorological Organization IMO, kang diyasa taun 1873. Madeg taun 1950, WMO dadi badan mirunggan Perserikatan Bangsa-Bangsa kanggo bab meteorologi cuaca lan mangsa, hidrologi operasional lan ngèlmu Geofisik kang magepokan. Organisasi WMO duwé markas ing Jeneva, Swiss. Presiden saiki Gerhard Adrian kapilih ing 2019, Petteri Taalas wis Sekretaris Jenderal wiwit taun 2016.

                                               

Android

Android ya iku salah siji operating system kang adhedasar Linux kanggo télpon selulér kaya ta télpon pinter lan komputer tablét sing misuwur ing Indonésia lan donya. Android nyedhiani platform kang tinarbuka marang para pengrembaka kanggo ngripta aplikasi dhéwé lan digunakaké peranti-peranti kang obah. Wiwitané, Android Inc. dituku déning Google Inc., kang lagi baé gawé peranti lunak kanggo ponsél. Sawisé iku kanggo ngembangaké Android, diwangun Open Handsét Alliance, konsorsium saka 34 perusahaan peranti atos, peranti lunak, lan télékomunikasi, uga kalebu Google, HTC, Intel, Motorola, Qua ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →