Back

ⓘ Ékonomi - Krisis ékonomi global 2008, Biru, Dhaptar pamenang Bebungah Nobel Ékonomi, Libèria, Ékologi, Indhi, Ékonomi, Krisis ékonomi, Indonésia, Konsumèn ..



                                               

Krisis ékonomi global 2008

Krisis ékonomi global taun 2008, disurung déning sawatara indikator mudhuné ékonomi sadonya. Iki kalebu mundhaké rega lenga patra wiwit taun 2003, sing ngakibataké krisis rega pangan taun 2007–2008 lan inflasi global; krisis krèdit Supprime sing ngakibataké bangkruté bank invèstasi gedhé lan bank komersial; ngrembakané pengangguran; lan kamungkinan resesi global.

                                               

Ékonomi Biru

Ékonomi Biru utawa ékonomi biru ya iku prosès ing pundhi sakabèhé bahan baku lan prosès produksi asalé saka alam lan mèlu cara alam kerja. Model ékonomi ing mangsa bakal njupuk menyang akun kaluwihan lan inovasi strategi déning Dipuntedahaken kaanan alam. Konsep Blue Economi iki dikembangaké kanggo maringi sauran saka tantangan sistem ékonomi ing donya sing kathah dadi exploitatif lan bakal ngrusak kanggo lingkungan: sanèsipun sampah, karusakan lingkungan disebabake eksploitasi ngluwihi kapasitas daya dukung saka alam. Inti saka Blue Economi ya iku Sustainable Development sing duwé semboya ...

                                               

Dhaptar pamenang Bebungah Nobel Ékonomi

Pangaji-aji Bank Swèdhen sajeroning Ilmu Ékonomi, sok ingsebut Pengregaan Nobel babagan Ékonomi, béda karo bebungah nobel liyané, amarga satemené bab iki dudu péranganing wasiat Alfred Nobel. Bebungah iki ingselenggarakaké déning Bank Sweinga padha ulang Taun ke-300 padha 1969. Anggota kulawarga Nobel mrotès panggunaan istilah "Pangaji-aji Nobel ing babagan Ékonomi" sajeroning kontèks apa waé. Sanadyan mangkono, sajeroning kontèks Bebungah Nobel, kerep ingsebut mung minangka "Bebungah ing babagan Ékonomi".

                                               

Libèria

Républik Liberia iku nagara ing pasisir kulon Afrika kang wewatesan karo Sierra Leone, Guinea, lan Pasisir Gadhing. Pungkasan iki Liberia ing Liberia kadadéan perang sadulur kaping pidho, yaiku taun kang ndadèkaké atusan éwon sing ndunungi ngungsi saéngga ngrusak ékonomi Liberia.

                                               

Ékologi

Ékologi iku èlmu kang nyinaoni interaksi antarané organisme karo lingkungan lan liya-liyané. Asalé saka tembung Yunani oikos lan logos. Ékologi, biologi lan èlmu kauripan liyané silih nglengkapi karo zoologi lan géografi kang nggambaraké babagan yèn ékologi nyoba ngira-ira, lan ékonomi ènèrgi kang nggambaraké akèh-akèhé rantai panganan manungsa lan tingkat tropik. Ékowewengkon bumi lan risèt owah-owahan iklim yaiku rong wewengkon fokus ekolog wong kang nyinaoni ékologi saiki.

                                               

Indhi

Républik Indhi utawa Républik India iku nagara ing Asia Kidul. Jeneng-jeneng liyané nagara iki iku Bharat utawa Bharata lan Jambudwipa. Tembung pungkasan iki tegesé "Pulo Jambu" lan dijenengaké mangkono amarga mèmper woh jambu. India iku nagara ing Asia kang ndunungi paling akèh kaloro ing donya, kanthi populasi punjul sak milyar jiwa, lan minangka nagara gedhé dhéwé kapitu miturut ukuran wewengkon géografis. Cacahing kang ndunungi India tuwuh ngrembaka wiwit tengahan 1980-an. Ékonomi India iku gedhé dhéwé kapapat ing donya miturut angka PDBné, diukur saka segi paritas daya beli, lan salah ...

Ékonomi
                                               

Ékonomi

Ékonomi saking basa Yunani: eko kaliyan nemo, punika ngèlmu ingkang nyinaoni dhistribusi bahan-bahan ingkang langka. Dhistribusi punika satunggaling "masalah milih". Dados ngèlmu ékonomi punika kasaranipun "ngèlmu milih." Ngèlmu ékonomi dipunrintis déning Adam Smith saking Skotlandhia ing abad kaping 18. Limrahipun ing jaman samangké ékonomi dipunpérang dados tigang dhisiplin: makro ékonomi, mikro ékonomi kaliyan meso ékonomi. Cithakan:Cabang ngèlmu sosial

                                               

Krisis ékonomi

Krisis ékonomi iku sajeroning èlmu ékonomi wujud istilah lawas miturut téyori siklus bisnis, tegesé owah-owahan sing rikat tumuju résèsi. Minangka conto krisis ékonomi 1994 ing Meksiko, krisis ékonomi Argentina, krisis ékonomi Amérika Kidul 2002, krisis ékonomi Kamerun. Déné krisis finansial bisa wujud krisis perbankan utawa krisis monetèr.

Ékonomi Indonésia
                                               

Ékonomi Indonésia

Cithakan:Economy of Indonésia table Indonésia nduwèni ékonomi mawa basis-pasar, nanging pamaréntah isih mainaké peranan wigati. Pamaréntah nduwèni luwih saka 164 BUMN lan ngukuhaké rega sawatara barang pokok, kalebu bahan bakar, beras, lan listrik. Sawisé krisis finansial Asia sing diwiwiti ing tengahan 1997, pamaréntah njaga akèh porsi aset sèktor swasta liwat pengambilalihan kredit bank ra lancar lan asèt parusahan liwat prosès réstrukturisasi utang.

Prodhuk dhomèstik bruto
                                               

Prodhuk dhomèstik bruto

Prodhuk domèstik bruto sajeroning èlmu ékonomi iku aji kabèh barang lan jasa sing diprodhuksi d’ening sawiji nagara ing période tinamtu. PDB minangka salah siji métode kanggo ngitung pikolèhan nasional.

Kamentrian Pariwisata lan Ekonomi Kreatif Indonesia
                                               

Kamentrian Pariwisata lan Ekonomi Kreatif Indonesia

Kamentrian Pariwisata lan Ékonomi Kreatif Indonésia, dicekak Kemenparekraf, iku kamentrian ing Pamarentah Indonésia kang mbidangi urusan pariwisata lan ékonomi kreatif. Kemenparekraf dibawahi Mantri Pariwisata lan Ékonomi Kreatif kang wiwit tanggal 19 Oktober 2011 diwengku déning Mari Elka Pangestu.

Konsumèn
                                               

Konsumèn

Konsumèn iku utawa saklompok wong sing tuku siji prodhuk kanggo dipigunaaké dhéwé lan ora didol manèh. Yèn tujuan anggoné tuku prodhuk mau kanggo didol manèh utawa biyasa karan kulakan, mila sebutané pangecer utawa distributor.

                                               

Ékonomètrika

Ékonomètrika iku èlmu sing mbahas masalah pangukuran gayutan ékonomi. Amarga saka iku, Ékonomètrika iku èlmu sing nyakup téyori ékonomi, matématika, lan statistika sajeroning siji sistem sing wutuh, dadi èlmu sing madeg dhéwé lan béda karo èlmu ékonomi; matématika; utawa statistika. Ékonomètrika kanggo piranti analisis ékonomi sing tujuané kanggo nguji bener orané téorama-téorama téyori ékonomi sing wujud gayutan antarvariabel ékonomi karo data èmpirik.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →