Back

ⓘ Hutauruk ya iku salah siji jeneng marga ning bebrayan Batak mligi Batak Silindung. Katurunan Donda Ujung kang nganggo marga Hutauruk iki dudu putra Toga Sipohol ..




                                     

ⓘ Hutauruk

Hutauruk ya iku salah siji jeneng marga ning bebrayan Batak mligi Batak Silindung. Katurunan Donda Ujung kang nganggo marga Hutauruk iki dudu putra Toga Sipoholon nanging putra Raja Naipospos.

                                     

1. Donda Ujung

Cithakan:Silsilah Naipospos

Donda Ujung ya iku putera kaping loroné Raja Naipospos kasil saka bebrayan karo ingkang èstri I pisan boru Pasaribu. Donda Ujung ya iku putra kaping loro saka lima bersaudara putra Raja Naipospos Sibagariang-Hutauruk-Simanungkalit-Situmeang-Marbun. Donda Ujung lair saka garwa I kapisan boru Pasaribu. Katurunan Donda Ujung kang margané Hutauruk. Nganti saiki katurunan Donda Ujung iku margané Naipospos Hutauruk.

                                     

2. Pranala njaba

  • Bukti-Bukti Hak Sulung Sibagariang, tulisan Ricardo Parulian Sibagariang
  • Kisah Raja Naipospos dan Keturunannya, tulisan Ricardo Parulian Sibagariang
  • Toga Sipoholon bukanlah putera Naipospos, tulisan Ricardo Parulian Sibagariang
  • Martuasame adalah julukan goar tulut Naipospos, tulisan Ricardo Parulian Sibagariang

Cithakan:Marga Naipospos