Back

ⓘ Nickelodeon Asia Tenggara. Nickelodeon ya iku jaringan TV kabel mirunggan kanggo tayangan anak-anak lan praremaja, nanging uga muter program kanggo bocah enom s ..




                                     

ⓘ Nickelodeon Asia Tenggara

Nickelodeon ya iku jaringan TV kabel mirunggan kanggo tayangan anak-anak lan praremaja, nanging uga muter program kanggo bocah enom sajeroning blok acara TEENick. Ing awalé amung kasedia ing Amérikah Sarékat, nanging saiki wis kasedia ing pira-pira nagara kaya Asia Tenggara, Jepang, Australia, Selandia Baru, Britania Raya, Skandinavia, Éropah Barat, lan Amérika Latin.

Ing akir 1980an, program-program ing wektu awan ing mligi kanggo penonton kang umuré isih énom. Ing 1994, salah sijiné blok acara disiapaké, lan dijenengi Nick Jr. Sakdawané taun, blok acara iki nayangaké acara kayat Pinwheel, Bob the Builder, Blues Clues, lan Dora the Explorer. Nick Jr. tetep ditayangaké ing Nickelodeon nganti saiki.

                                     

1. Jaringan internasional

Ing jaba Amérikah Sarékat, Nickelodeon uga kasedia ing Afrika Selatan, Argentina, Australia, Bangladesh, Walanda, Bèlgi, Bolivia, Brasil, Britania Raya, Chili, Denmark, Ekuador, El Salvador, Filipina, Guatemala, Honduras, Hong Kong, Hongaria, India, Irlandia, Israèl, Indonésia, Jepang, Jerman, Kazakhstan, Kolombia, Koréa Kidul, Costa Rica, Malta, Malaysia, Meksiko, Nurwègen, Pakistan, Panama, Perancis, Peru, Portugal, Republik Dominika, Romania, Rusia, Selandia Baru, Singapura, Spanyol, Sri Lanka, Swedia, Turki, Uruguay, lan Venezuela. Nickelodeon didegake ing Britania Raya ing 1 September 1993. Ing Britania Raya uga ditambah knti saluran tambahan kang karan Nick Junior.

                                     

1.1. Jaringan internasional Asia Tenggara

Nalika 11 Oktober 2006, Viacom liwat MTV Networks Asia Pasifik nyiapke salah sijiné unit anyar kanggo ngemunah Nickelodeon Asia Tenggara kang basisé ing Singapura. Nickelodeon diluncuraké ing Singapura lan ngembangaké layanané ing Asia Tenggara lan Polinesia. Ing wektu iki, Nickelodeon Filipina lan Nickelodeon India wiwit beroperasi dewe. Website anyar Nicksplat.com diluncuraké nalika 2003.