Back

ⓘ Biologi seganten inggih punika salah satunggaling elmi ingkang ngrembag babagan pagesangan makluk urip ing laut. Kathah prakawis ingkang njalari tiyang kedah si ..



Biologi seganten
                                     

ⓘ Biologi seganten

Biologi seganten inggih punika salah satunggaling elmi ingkang ngrembag babagan pagesangan makluk urip ing laut. Kathah prakawis ingkang njalari tiyang kedah sinau biologi laut amargi laut punika nyamektakaken sumber panganan, obat, bahan dhasar, rekreasi, lan pariwisata. Biologi kalautan punika nyangkup skala ingkang ageng saking makluk gesang ingkang mikro kados ta plankton lan fitoplankton ngantos kéwan-kéwan ingkang ageng kados ta paus. Sanajan ta laut punika wewengkonipun ingkang 71% wonten ing raining planit bumi, amargi jeronipun laut sakitering 300 langkung ageng saking volumenipun ingkang dipundadosaken papan dumunungipun manungsa. Tiyang ingkang sinau kanthi tumemen bab bilogi kalautan punika dipunsebat ahli biologi kalautan ingkang nyinaoni bab tuwuhan, kéwan, lan organisme sanèsipun saking lautan wiwit saking mamalia laut ingkang ageng ngantos plankton mikroskopis.

                                     

1. Lebeting laut

Ing salebeting laut punika ugi kados déné dharatan, ingkang ugi dipundadosaken papan dumunungipun biota laut kados ta tuwuhan, kéwan-kéwan, lan ugi mikroorganisme ingkang urip. Biota laut punika dumunung wonten ing meh sadaya pérangan laut, wiwit saking pasisir, raining laut ngantos ing dhasaring laut ingkang paling lebet. Kawontenanipun biota laut punika sanget narik kawigatosanipun manungsa, boten namung amargi pagesanganipun ingkang rahasia sanget nanging ugi amargi biota laut ngewrat mupangat ingkagn ageng kanggé pagesanganipun manungsa. Elmu bab biota kalautan punika ngrembaka rikat sanget kanggé mbikak rahasiya pagesanganipun manéka warna jinising biota laut ingkang cacahipun jinisipun ageng sanget lan manéka warna jinisipun ugi inggil sanget. Inggiling rupa jinis biota ing laut namung saged dipuntandhingi déning rupa biota hutan hujan tropik ing dharat. Boten kirang saking 833 jinising tuwuhan laut, 910 jinis karang Coeleterata, 850 jinis sepon porivera, 2500 jinis kerang lan keong mollusca, 1502 jinis urang lan yuyu Crustacea, 754 jinis kéwan kanthi kulit duri Echinodermata, 2000 jinis iwan Pisces, 148 jinis manuk laut Aves lan 30 jinis kéwan menyusui Mamalia, dipunmangertosi dumunung gesang wonten ing laut. Kajawi punika, ugi kecathet wonten pitung jinis penyu lan tigang jinis baya Reptilia ugi ingkang gesang ing laut.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →