Back

ⓘ Xbox 360 ing wanci ngèrèmbakakèn dipuntèpang kaliyan asma Xenon utawi Xbox 2, inggih punika pènèrus konsol permainan video Xbox gadahanipun Microsoft. Microsoft ..




Xbox 360
                                     

ⓘ Xbox 360

Xbox 360 ing wanci ngèrèmbakakèn dipuntèpang kaliyan asma Xenon utawi Xbox 2, inggih punika pènèrus konsol permainan video Xbox gadahanipun Microsoft. Microsoft kanthi resmi nepangaken ing MTV ing 12 Mèi 2005, lan informasi detail ngenai peluncuran lan permainan dipunbèbèrakèn ing pungkasan wulan ingkang sami ing Expo Electronic Entertainment ingkang sampun misuwur. Ing wanci dipunirilis ing surya 22 November 2005 ing Amérika Utara lan Puerto Rico, 2 Dhésèmber 2005 ing Éropah lan 10 Dhésèmber 2005 ing Jepang, Xbox 360 dados konsol kawiwitan ingkang dipunluncurakèn berbarengan kanggé tiga laladan ageng. Piyambakipun ugi merupakan produk pertama konsol permainan génerasi terbaru lan badhé bersaing kaliyan Sony PlayStation 3 lan Nintendo Wii. Xbox 360 inggih punika konsol kawiwitan ingkang saged mutar filem HD-DVD kaliyan tumbas paketipun sadèrèngipun, ingkang badhé dipunreleasè saklajèngipun. Xbox 360 ugi inggih punika konsol kawiwitan ingkang ngginaakèn stik wireless. Andalan Xbox 360 inggih punika grafis lan kemampuan onlinenipun. Xbox Live inggih punika salah satunggaling fitur online ingkang dipuntawaraken Microsoft selaku produseripun. Ing taun 2010 Xbox 360 mempersembahkan fitur software ingkang misuwur namanipun Kinect.