Back

ⓘ Scanner utawi wonten ing Basa Indonesia Pemindai inggih punika salah satunggaling piranti komputer ingkang ginanipun kanggé mindhah data saha barang awujud dhok ..



Scanner
                                     

ⓘ Scanner

Scanner utawi wonten ing Basa Indonesia Pemindai inggih punika salah satunggaling piranti komputer ingkang ginanipun kanggé mindhah data saha barang awujud dhokumèn, foto, gelombang, suhu lan sanès-sanèsipun. Asiling pindahan punika padatanipun dipun-transformasi-aken dhateng komputer minangka data digital. Scanner punika piranti elektronik ingkang gadhah fungsi sami kaliyan mesin fotokopi. Mesin fotokopi punika asilipun saged katingal wonten ing kertas, déné scanner punika asilipun mlebet dhateng komputer. Wonten ing sistem komputer, scanner punika piranti masukan ingkang ngasilaken gambar digital.

                                     

1. Sajarah

Panemu scanner punika Rober S. Ledley ingkang wiyos wonten ing New York, Amérikah Sarékat ing taun 1926. Sajarah pangembangan scanner punika kawiwitan taun 1975, nalika Ray Kurzweil sareng tim nyipta Kurzweil Reading Machine saha piranti lunak Omni-Font OCR Optical Character Recognation Technology. Piranti lunak punika ginanipun kanggé ngenali teks wonten ing objek ingkang dipunpindai lajeng dipuntarjemahaken dados data awujud teks.

Saking purwanipun pangembangan punika tèknologi scanner trus ngembang dumugi sapunika. Sapunika scanner sampun saged kanggé mindai objek tigang dhimènsi lan filem négatif. Wujud lan ukuranipun ugi warna-warna, wonten ingkang saukuruan kertas folio, wonten ingkang saukuran kertu pos, lajeng ingkang paling énggal punika ingkang kaluncuraken déning Perusahaan Wizcom Tehnologies Inc. Scanner kanthi ukuran pena ingkang saged nyimpen dumugi 1.000 halaman teks. Scanner mau dipunwastani Quicklink kanthi bobot 3 ons lan dawanipun 6 inchi.

                                     

2. Cara kerja scanner

  • Lampu wiwit murup lan motor stepper wiwit muter kanggé ngobahaken lampu dumugi pungkasaning gambar.
  • Cahya ingkang mancar saking lampu dhateng gambar punika lajeng mantul, lajeng pantulanipun dipunwaos déning cermin tumuju ing lensa scanner.
  • Sinyal digital saking sensor CCD banjur dipunkintun dhateng papan logik, lajeng dipunkintun malih dhateng komputer awujud data digital ingkang nedahaken warna ing titik-titik gambar ingkang kapantulaken.
  • Sadèrèngipun gambar dipunpindai, komputer badhé nemtokaken motor stepper ingkang damel lampu majeng, jarakipun katemtokaken déning dawanipun gambar lan posisi gambar ing kaca pemindai.
  • Gambar ingkang badhé dipunpindhah dipunmapanaken wonten ing nginggiling kaca pemindai.
  • Cahya pantulan mau dumugi sensor CCD
  • Tegangan listrik analog mau dipunéwahi dados aji digital déning pirantos pengubah ADC Analog to digital.
  • Sensor CCD banjur ngukur intensitas cahya kanthi dawaning gelombang ingkang dipupantulaken lan dipunewahi dados tegangan listrik analog.
                                     

3. Konèksi

Kanggé koneksi antawisipun komputer lan scanner, saged ngginakaken interface kados ta:

  • USB Universal Serial Bus.
  • Fireware
  • Pararel
  • SCSI Small Computer System Interface
  • GPIB General Purpose Interface Bus

Wonten jinis konèksi saking scanner dhateng komputer ingkang umum kaginakaken, ing antawisipun:

  • jinis konèksi usb versi 2 ingkang wiwit populer awit laptop lan komputer sapunika kathah ingkang boten njurung konèksi pararel port malih.
  • jinis konèksi pararel ingkang kalebet koneksi model rumiyin, amargi komputer model rumiyin konèksinipun taksih pararel port.
  • jinis konèksi usb versi 1, punika kalebet jinising konèksi sasampunipun paparel port. Koneksi punika langkung rikat tinimbang pararel port saéngga langkun rikat anggènipun mindai data.

Manéka warna jinising scanner gumantung kaliyan ginanipun kaliyan cara kerjanipun, inggih punika:

  • Scanner barcode,
  • Scanner cek,
  • Scanner Optical Mark Reader utawi OMR,
  • Scanner 3 dhimènsi.
  • Scanner gambar,
  • Scanner sinar-X,
  • Scanner logam,
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →