Back

ⓘ Gangjeong ya iku jinis roti tradhisional kas Koréa kang digawé saka beras ketan kanthi wujud lan ukuran kang béda-béda. Gangjeong disajekake déning wong Koréa i ..




Gangjeong
                                     

ⓘ Gangjeong

Gangjeong ya iku jinis roti tradhisional kas Koréa kang digawé saka beras ketan kanthi wujud lan ukuran kang béda-béda. Gangjeong disajekake déning wong Koréa ing acara-acara wigati kaya ta acara kawinan, upacara ritual, lan festival taun anyar Seollal. Prosès gawéne roti iki diwiwiti saka bahan utama ya iku beras ketan, dideplok nganti alus lan divampur karo banyu, saéngga dadi adonan. Banjur bahan iki dikethok cilik-cilik seukuran driji tangan, dipepe lan digoreng nganggo lenga. Sawisé mateng, roti-roi mau dilabur sirup ragi lan glepung kang digawé saka campuran wwiji wijen, kedelai, kacang cemara, pollen lan glepung beras.