Back

ⓘ Wafel ya iku sajinising panganan kue. Panganan iki nduwé ciri khas dimasak nganggo piranti kang diarani wesi wafel. Wesi wafel iki gunané kanggo nyithak wafel. ..



                                               

Wajan wafel

A Edo waffle wesi utawa waffle punika piranti utawa perabot digunakake kanggo cook waffles. Isine rong piring logam kanthi engsel penghubung, dicetak kanggo nggawe pola sarang lebah sing ditemokake ing wafel. Besi digawe panas lan adonan diwutahake utawa adonan dilebokake ing piring, banjur ditutup bareng-bareng kanggo panggangan enak sarapan kanthi rasa panganan cuci mulut sing manis, padha banget karo pancake nanging luwih entheng lan luwih legi. Panampilan kasebut luwih angel ditindakake tinimbang pancake; mula wesi waffle. Wesi wafle tradisional dipasang ing penjepit kanthi gagang kayu ...

                                               

Waffle Belgia

Ing Amerika Utara, wafel Belgia minangka macem-macem wafel kanthi adonan sing luwih entheng, kothak sing luwih gedhe, lan kanthong sing luwih jero tinimbang wafel Amerika. Waffle Belgia asline ragi nganggo ragi, nanging bubuk manggang saiki asring digunakake. Dheweke asring dipangan minangka panganan sarapan; topping beda-beda gumantung saka krim kocok, gula gula, woh alus, lan coklat sing disebar, nganti sirup lan mentega utawa margarin. Dheweke uga bisa disajekake nganggo es krim vanilla lan woh-wohan seger minangka panganan cuci mulut. Ing Belgia dhewe, ana sawetara jinis waffle, kalebu ...

                                               

Waffle endhog

Wafel endhog minangka wafel adhedhasar endhog bunder sing populer ing Hong Kong lan Macau, lan adonan ragi endhog sing dimasak ing antarane rong piring sel semi-bola. Biasane disajikake kanthi panas, lan asring dipangan biasa, sanajan bisa disajekake karo woh dolan lan rasa kayata stroberi, klapa utawa coklat. Iki diarani jeneng asli Kanton, gai daan jai, lan ing basa Inggris, puff endhog, wafel gelembung, eggette, bal pancake, wafel pancake, egglet, lan puffle. Kadhangkala diarani uga kue Hong Kong ing Chinatowns ing saindenging Amerika, utamane ing kutha New York. Siji wafel endhog bisa ...

                                               

Waffle kenthang

Wafel kentang minangka sajian gurih adhedhasar kentang kanthi bentuk wafel. Biasa kasebut umum ana ing Inggris lan Irlandia lan uga kasedhiya ing sawetara negara liyane, kalebu Australia, Kanada lan Amerika Serikat. Iki digawe saka kentang, minyak, lan bumbu. Dheweke didol beku. Bisa uga dipanggang, dipanggang, utawa digoreng, lan diolah dadi lawuh, asring ditambah karo sosis lan / utawa daging babi, utawa minangka panganan cemilan. Merek utama yaiku Birds Eye, sing ngenalake barang kasebut ing taun 1981.

                                               

Krumkaké

Krumkake yaiku cookie wafel Norwegia digawe saka glepung, mentega, endhog, gula, lan krim. Katurunan saka Italia pizzelle, hiasan loro-sisi wesi khusus griddle, utawa ing Sisilia cannolo, utawa padha karo wesi waffle, wis tradisional digunakake kanggo panggangan roti babak lancip. Wesi tuwa digunakake ing kompor, nanging setrika listrik modern nyedhiyakake lumahing nonstick, wektu otomatis, lan sawetara kue saben batch. Nalika panas, 13-20 cm krumkaker digulung dadi kerucut cilik ing bentuk kerucut kayu utawa plastik. Krumkake bisa dipangan kosong utawa diisi krim kocok utawa isi liyane. C ...

                                               

Saos kopi

Saos kopi iku salah sawijining jinis olahan kuliner saos sing kalebu kopi Kadhangkala disiapake nggunakake kopi instan. Saus kopi wis digunakake ing masakan Amerika wiwit paling ora taun 1904. Sauce warung uga manis utawa gurih. Preparasi manis bisa nggunakake pemanis kayata gula, sirup sederhana, sirup maple utawa sirup emas. Susu sing diuap kadang digunakake ing saos kopi versi manis, lan sawetara versi nggunakake wiski kanggo nambah rasa. Bahan-bahan tambahan ing sawetara persiapan kalebu endhog lan krim kocok.

                                               

Telulas panganan cuci mulut

Telulas panganan cuci mulut minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut tradisional sing digunakake kanggo ngrayakake Natal ing wilayah Prancis ing Provence. "Supper big" dipungkasi nganggo ritual 13 panganan cuci mulut, makili Yesus Kristus lan 12 rasul. Makanan penutup mesthi nomer telulas nanging barang sing pas beda-beda miturut tradhisi lokal utawa kulawarga. Panganan kasebut kanthi tradhisional ditemtokake ing wayah wengi Natal lan tetep ana ing meja telung dina nganti tanggal 27 Desember.

Wafel
                                     

ⓘ Wafel

Wafel ya iku sajinising panganan kue. Panganan iki nduwé ciri khas dimasak nganggo piranti kang diarani wesi wafel. Wesi wafel iki gunané kanggo nyithak wafel. Ing basa Inggris, kue wafel lumrahé diarani waffle. Saliyané iku, wesi wafel uga duwé motif kang gunané kanggo nggawé wujud kang khas lan kena dititêni. Ana akèh variasi miturut jinis lan wujud wesi wafel. Variasi iki gumantung saka wesi lan resep kang dianggo.

Wafel dadi panganan kang disenengi meh kabéh wong ing donya mligi ing Bèlgi lan Amérikah Sarékat. Wafel lumrahé dihidangké karo topping. Topping utawa hiyasan ing sandhuwuré wafel kang dianggo lumrahé digawé saka stroberi, coklat, gula, madu, sirup, ès krim, lan liya-liyané.

Wafel digawé kanthi cithakan kang dhapuré warna-warna. Ana kang dhapuré bunder, wujud kaya godhong waru lan ana uga kothak. Saliyané wujud kang umum iki, wafel uga kena digawé kanthi cithakan kang dhapuré divariasi dhéwé miturut butuhé. Wafel uga kena dicampuri karo bahan liyané kaya ta woh-wohan lan kismis kanggo nggawé rasané sangsaya énak. Wafel uga kena diwénéhi campuran bahan wujud coklat lumrahé diarani wafel coklat.

Corong ès krim
                                               

Corong ès krim

Kerucut es krim, poke utawa kornet minangka kue sing bentuke rapuh, bentuk kerucut, biasane digawe saka wafer sing teksture padha karo wafel, digawe es krim lan bisa dipangan tanpa mangkuk utawa sendok. Jinis kerucut es krim kalebu kerucut wafer, kerucut wafel, lan kerucut gula. Akeh gaya kerucut sing digawe, kalebu kerucut pretzel lan kerucut sing dilapisi coklat.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →