Back

ⓘ Distilasi utawa penyulingan ya iku siji metode pemisahan bahan kimia dhedhasar perbedaan kecepatan utawa kagampangan amub bahan. Ing penyulingan, campuran zat d ..




Distilasi
                                     

ⓘ Distilasi

Distilasi utawa penyulingan ya iku siji metode pemisahan bahan kimia dhedhasar perbedaan kecepatan utawa kagampangan amub bahan.

Ing penyulingan, campuran zat diumubake saéngga umub, lan umube iki banjur diademke manèh ing wujud cuwèran. Zat kang duwé titik umub luwih cendhek bakal umub luwih disik.

Metode iki kalebu minangka unit operasi kimia jinis perpindahan massa. Panerapan prosès iki dhedhasar ing téyori manawa ing siji larutan, saben-saben komponèn bakal umub ing titik umube. Model ideal distilasi dhedhasar ing Hukum Raoult lan Hukum Dalton.

                                     

1. Bagan

Susunan rerangkèn piranti distilasi prasaja:

  • 10. papan wetuné distilat
  • 4. termometer
  • 9. lubang udara
  • 6. aliran mlebu banyu atis
  • 3. sambungan
  • 1. wadhah banyu
  • 5. kondensor
  • 13. penangas
  • 14. air penangas
  • 16. wadhah labu distilat
  • 2. labu distilasi
  • 15. larutan
  • 7. aliran metu banyu atis
  • 8. labu distilat
                                     

2. Pranala njaba

  • Alcohol distillation
  • Extractive Distillation
  • American Distilling Institute
  • Essential and Fragrance Oils Distillation

Cithakan:Metode Pemisahan Campuran