Back

ⓘ Selasih tetuwuhan ingkang duwé kasiat kang apik kanggo awak, kagolong tuwuhan Labiatae. Tuwuhan selasih iku tetuwuhan musiman kang ngepang akèh ning dhuwuré, ma ..




Selasih
                                     

ⓘ Selasih

Selasih tetuwuhan ingkang duwé kasiat kang apik kanggo awak, kagolong tuwuhan Labiatae. Tuwuhan selasih iku tetuwuhan musiman kang ngepang akèh ning dhuwuré, mambuné wangi batangé soklat segi papat. godhongé tunggal, dhapuré bunder endhog. Wiji selasih kang wis dikum banyu kaya ta endhog kodok, duwé selaput kang bening lan cilik-cilik Ning Italia lan Prancis tuwuhan selasih tau dadi tuwuhan kraton, nanging ning laladan India, selasih dadi tuwuhan kang disucikaké amarga lumrahé dienggo ning upacara keagamaan. Kabèh bagiané tuwuhan iki duwé guna, wijiné uga énak manawa didadekaké ombé-ombenan seger.

                                     

1. Jeneng Liyané

Jeneng liya selasih antarané:

  • basil Éropah
  • solasih Jawa
  • telasih Jawa
  • sweet basil basa Inggris
  • kukuru Sulawesi
  • Ocimum spp basa latin
  • selaseh Sumatra
  • ruku-ruku
  • amping Sulawesi
                                     

2. Kandungan

  • Kayu, godhong, kembang iki ngandung lenga, kaya ta

ocimene, alpa-pipene, 1.8cineole, eucalyptole, linalool, geraniol, limonene, alpha-cinere, methylchavicol, eugenole, eugenol methylether, anethole, methyl cinnamate, 3-hexen-1-ol, 3-octanone, furfural

  • Wiji ngandung planteose, asem lemak fatty acids ya iku asem palmitat, asem oleat, asem stearat dan asem linoleat.
                                     

3. Efek farmakologis

Saka Farmakologi Cina tuwuhan iki duwé rasa:

  • Wiji rasané manis, pedes, lan seger, kasiaté kanggo mata.
  • Kayu, godhong, kembang tuwuhan iki rasané pedes, lan anget ing awak, kasiate bisa kanggo ngerangsang penyerapan Absorpsi, Peluruh kringet diaphoretic, peluruh air seni diauretik, ngelancarké getih, ngilangaké lara analgetik, lan ngresikaké racun.
                                     

4. Kasiaté Selasih

Tuwuhan selasih duwé khasiat:

  • influenza
  • ngilangaké rasa lara analgetik
  • panas dalam
  • dicokot ula lan gegremet
  • Ngelancaraké getih
  • ngalusaké wajah
  • peluruh kringet diaforetik
  • Kejang antispasmodic
  • ngedunaké panas awak antiporitik
  • peluruh ASI
  • peluruh kemih diuretic
  • lara untu
  • obat watuk
  • antibacterial
  • Penenang sedative
  • antiseptic
  • sembelit
  • antifungsi
  • peluruh kentut korminatil
  • kanker
  • eksim
  • perangsang stimulan
  • menstimulasi system imun
  • ngresikaké racun
  • keseleo