Back

ⓘ Jawa punika asma klintu sawijiné pulo lebet indonésia, jembaré wonten 132.000 km², kaliyan pendhudhuké wonten 114 yuta jiwa. pulo menika pulo ingkang padhet kal ..



Jawa
                                     

ⓘ Jawa

Jawa punika asma klintu sawijiné pulo lebet indonésia, jembaré wonten 132.000 km², kaliyan pendhudhuké wonten 114 yuta jiwa. pulo menika pulo ingkang padhet kaliyan kebak dhéwé lebet indonésia. kapadhetané wonten 864 jiwa sa-km². yèn pulo menika nagari, wus dados nagari ingkang padhet nomer kalih sedunia

                                     

1. Pambagéyan Administratif

Pamaréntah Provinsi

Pulo Jawa kapérang dadi 6, Pamaréntah Provinsi

  • Jawa Tengah
  • Banten
  • Jawa Wétan Jawa Wétan
  • Jawa Barat Jawa Kulon
  • Daerah Khusus Ibukota Jakarta**
  • Daerah Istimewa Yogyakarta*

Pamaréntah Kabupatèn/Kota

Saben provinsi ing Jawa mau banjur kapérang manèh dadi tlatah sing luwih cilik yaiku kabupatèn lan kutha sadurungé Otonomi Laladan jenengé Pamaréntah Daerah Tingkat II Kabupatèn utawa Kotamadya.

                                     

2. Padunung

Ana 2 suku gedhé ing pulo iki yaiku wong Jawa lan wong Sundha. Wong Jawa lumrahé manggon ing Jawa Tengah uga Yogyakarta lan Jawa Wétan, wong Sundha ing Jawa Barat. Suku gedhé liyané ing pulo Jawa yaiku, wong Madura, wong Baduy, wong Samin lan wong Tengger.

                                     

3. Budaya

Kanggo tulisan sabanjuré, pirsani Budaya Jawa

Budaya sing urip ing pulo Jawa lumrahé asalé saka budaya India sing mlebu ing pulo Jawa liwat agama Hindhu lan Buda iku watara taun 400 M, sadurungé iku budaya sing urip yaiku budaya/peradhaban primitif. Saliyané saka India, uga ana prabawa budaya saka Cina, Arab lan liyané uga saka agama-agama Islam, Kristen lan agama/kepercayaan primitif kaya Animisme, Kajawèn lan liyané.

Basa

  • Basa Jawa, dituturaké ing mèh sakabèh laladan ing pulo iki. Ing pasisir lor Jawa Wétan, saka Banten, Jakarta, Karawang, Indramayu, Cerbon, tekan Banyuwangi.
  • Basa Sunda, dituturaké déning kurang luwih 27 yuta jiwa ing tanah Pasundan.

Lan basa-basa liyane.

                                               

Nulis Aksara Jawa Otomatis

Sugeng Rawuh sadulurku. Ing wekdal iki Cak Sup ape ngaturi panjenengan ingkang badhe nulis aksara jawa lewat komputer, laptop utowo hape canggih. Iki cara carane: Delok ning kene: koneksi ning Cak Sup Buka hp

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →