Back

ⓘ Ulah raga. Cabang ulah raga modhèren antarané: Atletik Golf Anggar Voli Balap mobil Sekak Karaté Layar Berkuda Loncat Indah Silat Yudho Senam Renang Bilyar Badm ..



                                               

Posisi (bal-balan)

Sajeroning ulah raga bal-balan posisi juru main gunggung 11 sajeroning sawiji tim. Sawijining tim dumadi saka siji kiper lan sepuluh juru main kang ngisi lapangan ing posisi bèg, gelandhang, lan penyerang. Gunggung saben posisi bèg, gelandhang, lan penyerang gumantung pola main kang dikembangaké. Sajeroning ulah raga modhèren posisi juru main bal-balan ora melekat kanthi tetep kaya cabang ulah raga rugbi utawa Bal-balan Amérika. Nanging, saben juru main bal-balan mung bakal nyekel posisi winates sadawaning kariré, amarga saben posisi duwé ketrampilan mligi kang kudu diduwèni. Pamain bal-ba ...

                                               

Topi

Topi ya iku salah sawijininng sandhangan sing digunakaké ing sirah. Topi biyasanè duwé pucuk dhuwur saktepi utawa rong tepi. Topi bisa disèlèhke ing sirah.Topi wadon dipirantèni penyemat topi.

                                               

Ès Dogèr

Es dogèr ya iku ombènan kang kagawé saka susu kelapa atis. ombenan iki gampang diteoni ing Bandung, Jawa Barat. Nanging sanajan Es iki khas Bandung, Es Doger uga bisa ditemoni ing kutha-kutha gedhé ing Indonesia, kaya Jakarta, Malang, lan Surabaya. Saliyané rasa kang énak, es doger uga énak diombe yèn wayah nembé panas-panase. Es Doger uga énak diombe sawisé ulah raga. Bahan kanggo gawé es doger ya iku susu lan parutan kelap ditambah tape, ketan ireng, alpukat lan liya-liyané.

                                               

Tugu Proklamasi

Tugu Proklamasi utawi Tugu Petir inggih punika tugu kanggé mèngeti proklamasi kamardikan RI. Tugu Proklamasi dipunyasa ing komplèks Taman Proklamasi ing Jl. Proklamasi, Jakarta Pusat. Wonten ing kompleks punika wonten monumen patung ingkang cacahipun kalih inggih punika patung Soekarno-Hatta. Patung punika gadhah ukuran ingkang ageng ingkang manggon kanthi jéjéran. Patung punika mirib kaliyan dokuméntasi foto nalika naskah proklamasi sepisanan dipunwaosaken. Wonten ing satengahing patung proklamator punika wonten patung naskah proklamasi ingkang dipundamel saking lempengan watu marmer iren ...

                                               

Hakama

Hakama inggih punika busana utawi rasukan njawi tradhisional Jepang. Rasukan punika ingkang dipunagem kanggé nutupi pinggang dumugi mata suku. Hakama kaginakaken minangka busana andhapan lan kalebet busana resmi tiyang jaler nalika dugi ing adicara formal kados upacara ngunjuk teh, pista nikahan, lan seijin shiki. Laré jaler ngginakaken Hakama nalika ngrayakaken Shichi-Go-San. Montsuki ingkang dipunagem sareng kaliyan hakama lan haori kalebet setelan busana pengantèn priya tradhisional. Wonten ing kalangan ulah raga béla dhiri tradhisional kados kendo, aikido, lan kyūdō, hakama dipunagem d ...

Ulah raga
                                     

ⓘ Ulah raga

Cabang ulah raga modhèren antarané:

  • Atletik
  • Golf
  • Anggar
  • Voli
  • Balap mobil
  • Sekak
  • Karaté
  • Layar
  • Berkuda
  • Loncat Indah
  • Silat
  • Yudho
  • Senam
  • Renang
  • Bilyar
  • Badminton
  • Tènes
  • Dhayung
  • Balap motor
  • Panahan
  • Angkat wesi
  • Bridge
  • Sofbol
  • Bisbol
  • Wushu
  • Boling/Bal glindhing
  • Tinju
  • Némbak
  • Krikèt
  • Taékwondho
  • Kano
  • Futsal
  • Baskèt
  • Bal-balan
  • Gulat
  • Pilates
  • Pingpong
  • Polo air
  • Balap sepédah
                                     

1. Ulah raga Tradisional

Ulah raga asli saking laladan-laladan Indonésia:

  • Manggurebe
  • Pathol
  • Pacu Jalur
  • Gasing
  • Sampyong
  • Perisaian
  • Sebanting
  • Serimbang
  • Maunti
  • Patok Lele
  • Sepak takraw
  • Langga
  • Zawo-zawo
  • Karapan Sapi
  • Egrang
  • Ulah raga Benteng
  • Main Hadang
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →