Back

ⓘ Bebrayan utawa masarakat iku golongan wong kang mangun sistém semu katutup, ing ngendi sabagéan gedhé interaksi ya iku antarané individu-individu kang ana ing g ..



                                               

Abdi Setiawan

Abdi Setiawan, piyambakipun punika salah setunggaling seniman bengèn lulusan saking ISI Yogyakarta, akrab dipuntimbali Zet, ingkang remen sanget iyasa karya. Ing sajroning yasa karya panjenenganipun ajeg nggambaraken panggesangan tumprap kawula bebrayan ing kitha, kaya ta pasiksan dhumateng titah sawantah, palanyahan utawi prostitusi twin saklintunipun.

                                               

Seno Nugroho

Seno Nugroho utawi Ki Seno Nugroho inggih punika seniman saking Indonésia. Namanipun kawentar minangka dhalang ringgit wacucal ingkang nyamboraken gagrag Surakarta kaliyan gagrag Yogyakarta. Kajawi saking punika, ingkang damel piyambakipun kawentar inggih punika nalika ngecakaken paragan panakawan kanthi gegujengan ingkang spontan, kontèkstual, aktual, kaliyan lucu. Ki Seno Nugroho ugi naté kaulem nggelar pakaryanipun wonten nagari Walandi kaliyan Bèlgi.

                                               

Kalepatan dwija

Kalepatan ingkang Asring Dipuntindakaken déning Dwija Pamarentah asring nindakaken manéka upaya kanggé ningkataken kualitas dwija, antawisipun lumantar pelatihan, seminar, lan lokakarya, bahkan lumantar pawiyatan formal, kanthi nyekolahaken dwija ing tingkat ingkang langkung inggil. Sanadyan ing lelampahanipun taksih tebih saking punapa ingkang dipunkarepaken. Ing praktek pawiyatan padinan, taksih kathah dwija ingkang nindakaken kalepatan - kalepatan ing salebeting nglampahi ayahan lan ginanipun. Dwija kedah saged mangertosi kaanan - kaanan ingkang saged dadosaken dhirinipun dwija damel ka ...

                                               

Pusaka Purwa Maugena

Nalika krungu tembung pusaka, bokmanawa ana ing angen-angen banjur bayangke manèka warna pusaka kaya ta cundrik, keris, trisula, tumbak lan sapanunggalané. Panemu kuwi ora luput, awit jenengé pusaka adaté pancèn awujud gegaman landhep. Keris Brongot Setan Kober upamané minangka pusaka Adipati Jipang Panolan iya pusakané Arya Penangsang, nanging anggep pusaka kuwi amung winates gegaman mesthi waé ora sawutuhé bener, jalaran ana pusaka kang awujud piwulang. Contoné waé pusaka purwa maugena yaiku tilarané Kanjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Kaping IX ing praja Surakarta. Pusaka purwa maugena ...

                                               

Huevos rancheros

Huevos rancheros minangka panganan sarapan sing kalebu endhog sing disajikake kanthi gaya ongkos esuk tradisional sing gedhe ing peternakan Meksiko pedesaan. Panganan dhasar kalebu endhog goreng sing disajeni ing jagung sing digoreng utawa diobong utawa tortilla glepung sing diisi karo salsa fresca sing digawe saka tomat, mrico, bawang, lan cilantro. Iringan umum kalebu kacang-kacangan refried, beras gaya Meksiko, lan guacamole utawa irisan alpukat, kanthi cilantro minangka hiasan.

                                               

Kuwé mas kawin

Kue wedok utawa kue mas kawin minangka kue tradisional Tionghoa sing maune kue upacara digunakake kanggo hadiah pesta ing upacara manten tradisional Cina, mula jenenge. Saiki, kue iki luwih dikenal minangka kue-kue khas Tiongkok tinimbang hadiah panganten amarga wis ilang pinemu asline amarga ana owah-owahan budaya. Bisa ditemokake ing Hong Kong lan ing sawetara Chinatown ing luar negeri. Kue kasebut ateges kue spons sing legi sing bisa diwenehi bentuk utawa penampilan. Iki dianggep gedhe dibandhingake karo ukuran kue-kue sing biasane. Basis internal kue bisa uga kalebu pasta wiji lotus.

Bebrayan
                                     

ⓘ Bebrayan

Bebrayan utawa masarakat iku golongan wong kang mangun sistém semu katutup, ing ngendi sabagéan gedhé interaksi ya iku antarané individu-individu kang ana ing golongan mau. Luwih abstraké, siji bebrayan iku jaringan gegandhéngan-gegandhéngan antar entitas-entitas. Masarakat iku komunitas kang interdhépèndhen. Lumrahé, istilah bebrayan minangka ngacu saklompok wong kang urip bebarengan ing siji komunitas kang temata.

Miturut Syaikh Taqyuddin An-Nabhani, saklompok manungsa bisa ditelakaké minangka siji bebrayan yèn duwé pamikiran, pangrasa, sarta sistém/angger-angger kang padha. Kanthi pepadhan-pepadhan mau, manungsa banjur silih genti interaksi karo pepadhané kanthi dhasar kamaslahatan.

Masarakat asring diorganisasiaké kanthi dhasar cara mligi ing panggawéané basa Indonésia: mata pencaharian. Pakar èlmu sosial ngidhèntifikasi ana: bebrayan pamburu, bebrayan pastoral nomadis, bebrayan nenandur, lan bebrayan agrikultural inténsif, kang uga karan bebrayan paradhaban. Sapérangan nimpuna nganggep bebrayan indhustri lan pasca-indhustri minangka golongan bebrayan kang kapisah saka bebrayan agrikultural tradhisional.

Masarakat bisa uga diorganisasiaké kanthi dhasar struktur pulitiké: dhedhasar urutan komplèksitas lan gedhéné, ana bebrayan band, suku, chiefdom, lan bebrayan nagara.

Tembung society asal saka basa latin, societas, kang ateges gegandhéngan kekancan karo liyané. Societas didhunaké saka tembung socius kang ateges kanca, saéngga teges society gegandhéngan kenceng karo tembung sosial. Sacara implisit, tembung society ngandhut makna yèn saben anggotané duwé kawigatèn lan kapentingan kang padha kanggo nggayuh tujuan bebarengan.

Pangantèn kakung
                                               

Pangantèn kakung

Penganten kakung yaiku priya sing bakal bebrayan utawa sing lagi bebrayan.Nalika omah-omah, calon panganten calon panganten wanita biasane diarani penganten wanita. Penganten kakung biasane dirawuhi wong lanang lan priya sing paling apik.

Pangiring temantèn
                                               

Pangiring temantèn

Pangiring temanten minangka anggota pesta penganten wanita ing upacara manten tradisional Kulon. Prameswari biasane wanita enom lan asring dadi kanca cedhak utawa sedulur. Dheweke nekani calon penganten wanita ing dina pesta utawa acara nikahan. Biasane, calon panganten wanita dipilih saka para wanita enom sing durung bebrayan kanthi umur bebrayan.

Pangantèn wanita
                                               

Pangantèn wanita

Panganten wanita yaiku wanita sing bakal bebrayan utawa sing lagi bebrayan.Nalika marrying, putri kang mangsa pasangan, biasané diarani minangka lanang utawa ngresiki. Jroning budaya Kulon, putri uga dirawuhi dening prawan saka pakurmatan, bridesman lan siji utawa luwih Bridesmaids.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →