Back

ⓘ Krajan, biologi. Ing biologi, kang dimaksud Karajan utawa Regnum iku tataran paling ndhuwur, utawa mèh paling ndhuwur, saka klasifikasi èlmiah makluk urip. Leka ..



Krajan (biologi)
                                     

ⓘ Krajan (biologi)

Ing biologi, kang dimaksud Karajan utawa Regnum iku tataran paling ndhuwur, utawa mèh paling ndhuwur, saka klasifikasi èlmiah makluk urip. Lekasané, mung ana rong karajan: Animalia kanggo kéwan lan Vegetabilia utawa Plantae kanggo tetuwuhan. Para ahli ing mula bukané uga nglebokaké mineral ing karajan Mineralia. Saben karajan dibagi ing sajeroning kelas kang diklumpukaké ing njeron filum utawa divisi. Ing mburiné, sapérangan karajan anyar wus diwangun lan sistem apa kang dipigunaaké durung disepakati.

Nalika makluk urip sel siji tinemu, panemon anyar iki dipérang dadi rong karajan: kang bisa obah mlebu filum Protozoa, sauntara alga lan bakteri mlebu divisi Thallophyta utawa Protophyta. Nanging ana sapérangan makluk kang dilebokaké ing filum lan divisi, kaya alga kang bisa obah, Euglena, lan jamur yiyid kang mèmper amuba. Amarga anané kabingungan iki, Ernst Haeckel nyaranaké anané karajan katelu, ya iku Protista kanggo nampung makluk urip kang ora duwé ciri klasifikasi kang cetha. Karajan katelu iki lagi populèr saiki sok nganggo sebutan Protoctista.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →