Back

ⓘ Olahan Chettinad. Masakan Chettinad minangka masakan masarakat sing diarani Nattukotai Chettiars, utawa Nagarathars sing diarani dhewe, saka wilayah Chettinad i ..




Olahan Chettinad
                                     

ⓘ Olahan Chettinad

Masakan Chettinad minangka masakan masarakat sing diarani Nattukotai Chettiars, utawa Nagarathars sing diarani dhewe, saka wilayah Chettinad ing negara Tamil Nadu ing India Kidul. Masakan Chettinad bisa uga minangka ongkos sing paling misuwur ing repertoar Tamil Nadu. Nggunakake macem-macem rempah-rempah lan sajian digawe nganggo masala sing digiling seger. Chettiars uga nggunakake macem-macem daging sing dikeringake srengenge lan sayuran asin, sing nggambarake lingkungan sing garing ing wilayah kasebut. Umume panganan dipangan nganggo iringan adhedhasar beras lan beras kayata dos, apel, idiyappam, adais lan idlis. Wong Chettiars, liwat kontak merkantile karo Burma, sinau nyiyapake jinis puding beras sing digawe sega abang sing lengket.

Masakan Chettinad nawakake macem-macem masakan vegetarian lan non-vegetarian. Sawetara panganan vegetarian sing populer kalebu idiyappam, paniyaram, vellai paniyaram, karuppatti paniyaram, paal paniyaram, kuzhi paniyaram, kozhakattai, masala paniyaram, adikoozh, kandharappam, seeyam, masala seeyam, kavuni arisi, maavurundai, lan athirasam. Ing panganan Chettinad, rempah-rempah utama sing digunakake kalebu anasipoo aniseed bintang, kalpasi lichen, puli asam jawa, milagai lombok, sombu biji adas, pattai kayu manis, lavangam cengkeh, punnai ilai bay godhong, karu milagu peppercorn, jeeragam wiji cumin, lan venthayam fenugreek.