Back

ⓘ Mead m iː d minangka omben-omben alkohol sing digawe dening fermentasi madu karo banyu, kadang nganggo macem-macem woh-wohan, rempah-rempah, biji-bijian, utaw ..




Mead
                                     

ⓘ Mead

Mead / m iː d / minangka omben-omben alkohol sing digawe dening fermentasi madu karo banyu, kadang nganggo macem-macem woh-wohan, rempah-rempah, biji-bijian, utawa hop. Isi alkohol kalebu udakara 3.5% ABV nganti luwih saka 18%. Ciri khas mead yaiku mayoritas gula sing difermentasi saka wedang asale saka madu. Bisa uga isih ana, karbonat, utawa alami sparkling; garing, semi legi, utawa legi.

mead sing uga ngandhut rempah-rempah kayata cloves, kayu legi utawa pala, utawa Jamu, disebut metheglin / m ɪ ˈ θ ɛ ɡ l ɪ n /.