Back

ⓘ Urap yaiku sajian salad sayuran kukus sing dicampur karo klapa parut sing dibumbui lan dibumbui kanggo diolah. Biasané ditemokake ing masakan Indonesia, luwih t ..




Urap
                                     

ⓘ Urap

Urap yaiku sajian salad sayuran kukus sing dicampur karo klapa parut sing dibumbui lan dibumbui kanggo diolah. Biasané ditemokake ing masakan Indonesia, luwih tepat masakan Jawa. Urap bisa dikonsumsi dhewe minangka salad kanggo panganan vegetarian utawa kanggo panganan sampingan. Urap biasané ditemokake minangka bahan sampingan prasyarat tumpeng Jawa, tumpukan beras berbentuk kerucut diubengi macem-macem panganan, uga bagean saka sajian nasi kuning. Ing masakan Bali dikenal kanthi jeneng Urab sayur.

                                     

1. Bahan-bahan

Sayuran sing biasané digunakake ing urap yaiku bayem, bayem banyu, godhong singkong enom, godhong pepaya, longbean Cina, kecambah kacang lan kubis. Kanggo entuk rasa sing akeh, umume resep meksa nggunakake daging klapa lawas utawa serundeng, tinimbang turahan. Klapa abon kasebut dibumbui bawang, bawang putih, lombok abang, jus asam, lengkuas, uyah lan gula klapa.