Back

ⓘ Olahan India kidul. Masakan India Kidul kalebu masakan ing lima negara bagian kidul India - Andhra Pradesh, Karnataka, Kerala, Tamil Nadu lan Telangana - lan wi ..




Olahan India kidul
                                     

ⓘ Olahan India kidul

Masakan India Kidul kalebu masakan ing lima negara bagian kidul India - Andhra Pradesh, Karnataka, Kerala, Tamil Nadu lan Telangana - lan wilayah serikat Lakshadweep, Pondicherry, lan Kapuloan Andaman lan Nicobar. Biasane ana panganan vegetarian lan non-vegetarian kanggo kabeh lima negara. Kajaba iku, kabeh wilayah duwe pasugatan utama, cemilan, panganan ringan, panganan cuci mulut, lan minuman sing kondhang ing wilayah kasebut.

Kamiripan antarane limang masakan ing negara kasebut kalebu anane beras minangka panganan pokok, panggunaan lentil lan rempah-rempah, cabai abang garing lan cabai ijo seger, klapa, lan woh-wohan lan sayuran asli kalebu asam jawa, pisang, labu ula, papak, lan jahe. Papat masakan duwe akeh umum lan beda-beda utamane ing spiciness panganan. Saka Kerala asale masak Malabari, kanthi repertoire panganan laut sing enak. Hyderabad minangka omahé para Nizam panguwasa Hyderabad lan panganan Nizami biasa lan sugih rasa kanthi rasa wiwit pedhes nganti asem nganti legi. Panganan Hyderabadi kebak kacang, woh-wohan garing lan rempah-rempah sing eksotis, larang kaya kunyit.