Back

ⓘ Daging analog. Analogi daging minangka zat kaya daging sing digawe saka tanduran. Istilah sing luwih umum yaiku daging adhedhasar tanduran, daging vegan, pengga ..




Daging analog
                                     

ⓘ Daging analog

Analogi daging minangka zat kaya daging sing digawe saka tanduran. Istilah sing luwih umum yaiku daging adhedhasar tanduran, daging vegan, pengganti daging, daging mock, alternatif daging, daging tiruan, utawa daging vegetarian, utawa, kadang-kadang luwih akeh, daging palsu utawa daging palsu. Analogi daging biasane kira-kira kualitas estetis tartamtu utawa karakteristik kimia jinis daging tartamtu. Umume, analog daging tegese panganan sing digawe saka bahan-bahan vegetarian, lan kadang-kadang tanpa produk kewan kayata susu. Akeh analog adhedhasar basis kedele utawa basis lem, nanging saiki bisa uga digawe saka protein kacang polong. Analogi liyane sing kurang umum kalebu bahan kaya mikoprotein.

Amarga padha karo daging, mula digunakake ing piring lan praktik panganan sing padha karo daging. Pasar target analog daging kalebu vegetarian, vegan, non-vegetarian sing pengin nyuda konsumsi daginge, lan wong-wong sing ngetutake hukum panganan agama ing agama Hindu, Yahudi, Islam, lan Buddha.