Back

ⓘ Organisasi Kerja Sama Islam. Organisasi Kerjasama Islam, biyen Organisasi Konferensi Islam, minangka organisasi internasional sing didegake ing taun 1969, sing ..



Organisasi Kerja Sama Islam
                                     

ⓘ Organisasi Kerja Sama Islam

Organisasi Kerjasama Islam, biyen Organisasi Konferensi Islam, minangka organisasi internasional sing didegake ing taun 1969, sing kasusun saka 57 negara anggota, kanthi pedunung kolektif luwih saka 1.8 milyar ing taun 2015 kanthi 49 negara dadi negara mayoritas Muslim. Organisasi kasebut negesake manawa "swara kolektif ing jagad Muslim lan ngupayakake "njaga lan nglindhungi kepentingan jagad Muslim kanthi semangat promosi perdamaian internasional."

OIC duwe delegasi permanen menyang Pasarékatan Bangsa-Bangsa lan Uni Eropa. Basa resmi OIC yaiku Arab, Inggris, lan Prancis.

                                     

1.1. Sejarah Al-Aqsa murub

Tanggal 21 Agustus 1969 ana geni diwiwiti ing Masjidil Aksa ing Yerusalem. Amin al-Husseini, tilas Mufti Yerusalem, ngarani pembakaran kasebut minangka "tindak pidana Yahudi" lan njaluk kabeh kepala negara Muslim nganakake pertemuan puncak. Geni, sing "ngrusak bagean atap kayu lawas lan mimbar umur 800 taun" disalahake amarga penyakit mental para pelaku – fundamentalis Kristen Australia Denis Michael Rohan – dening Israel, lan para Zionis lan Zionisme ing umum dening konferensi Islam.

                                     

1.2. Sejarah Konferensi Islam

Tanggal 25 September 1969, Konferensi Islam, puncak wakil saka 24 negara mayoritas Muslim umume perwakilan dadi kepala negara, dianakake ing Rabat, Maroko. Resolusi dilewatake sing nyatakake

"Pamrentah Muslim bakal konsultasi kanthi tujuan supaya bisa kerja sama ing antarane lan gotong royong ing bidang ekonomi, ilmiah, budaya lan spiritual, sing diilhami saka ajaran Islam sing abadi."

Nenem wulan mengko ing Maret 1970, Konferensi Islam Pertama Menteri Luar Negeri dianakake ing Jeddah, Arab Saudi. Ing taun 1972, Organisasi Konferensi Islam OIC, saiki dadi Organisasi Kerjasama Islam didegake.

Nalika kobongan Masjidil Aksa dianggep minangka salah sawijining katalis kanggo pambentukan OIC, akeh wong Islam sing kepengin dadi institusi pan-Islam sing bakal ngladeni kepentingan politik, ekonomi, lan sosial umume komunitas Muslim. abad kaping 19. Utamane, keruntuhan Kakaisaran Ottoman lan Khalifah sawise Perang Donya I ninggalake kekosongan.

                                     

2. Negara anggota

Organisasi Kerjasama Islam duwe 57 anggota, 56 ing antarané uga negara anggota PBB, kajaba ana Palestina. Sawetara anggota, utamane ing Afrika Kulon lan Amerika Selatan, - sanajan populasi Muslim akeh – durung mesthi negara mayoritas Muslim. Sawetara negara kanthi populasi Muslim pinunjul, kayata Rusia lan Thailand, lenggah minangka Observer States.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →