Back

ⓘ Tabir surya. Sunscreen, uga dikenal minangka sunblock utawa lotion suntan, punika lotion, semprotan, gel, umpluk, kelet utawa liyane topikal produk sing nyerap ..




Tabir surya
                                     

ⓘ Tabir surya

Sunscreen, uga dikenal minangka sunblock utawa lotion suntan, punika lotion, semprotan, gel, umpluk, kelet utawa liyane topikal produk sing nyerap utawa nuduhake sawetara saka srengenge s ultraviolet radiasi lan mula mbantu nglindhungi sunar srengenge. Nggunakake sunscreen sing rajin uga bisa mbantu alon utawa nyegah sawetara kerut, bintik-bintik peteng lan kulit kendur.

Gumantung saka cara tumindak, sunscreens bisa diklasifikasikake dadi sunscreens fisik utawa sunscreens kimia yaiku saringan organik UV, sing nyerep sinar UV.

Organisasi medis kayata American Cancer Society nyaranake panggunaan tabir surya amarga bisa nyegah pencegahan karsinoma sel skuamosa. Panggunaan sunscreens sing rutin uga bisa nyuda resiko melanoma. Nanging, akeh sunscreens sing ora ngalangi radiasi UVA UVA, nanging perlindungan saka UVA penting kanggo nyegah kanker kulit.

Kanggo menehi indikasi sing luwih apik babagan kemampuan nglindhungi kanker kulit lan penyakit liyane sing ana gandhengane karo radiasi UVA kayata fitofotodermatitis, dianjurake panggunaan sunscreens spektrum luas UVA / UVB.

Sunscreens dirancang kanggo tetep efektif ing kekuwatan asline nganti telung taun, lan khas regane diragukan sawise periode kasebut. Sawetara sunscreens kalebu tanggal kedaluwarsa - tanggal sing nuduhake manawa ora bisa diarepake maneh.

Sunscreens umume dirating lan diwenehi label karo faktor proteksi srengenge SPF sing ngukur bagian cilik sinar UV sing ngasilake sunburn sing tekan kulit. Contone, "SPF 15" liya sing saka radiation kobong nganggo kulit liwat kekandelan dianjurake saka sunscreen. Sistem rating liyane nuduhake tingkat perlindungan saka radiasi UVA sing ora kobong.