Back

ⓘ Sosis glamorgan minangka sosis vegetarian tradisional Welsh sing bahan utamane yaiku keju, daun bawang lan potongan roti. Iki dijenengi sawise kabupaten berseja ..




Sosis glamorgan
                                     

ⓘ Sosis glamorgan

Sosis glamorgan minangka sosis vegetarian tradisional Welsh sing bahan utamane yaiku keju, daun bawang lan potongan roti. Iki dijenengi sawise kabupaten bersejarah Glamorgan ing Wales.

Panyebutan paling awal babagan panganan kasebut yaiku wiwit taun 1850an ing buku Wild Wales anggitane George Borrow, sanajan cathetan sadurunge ing Arsip Glamorgan nuduhake versi sing ngemot daging babi. Versi vegetarian modern dadi populer nalika Perang Dunia II nalika daging luwih angel ditemokake, lan saiki diprodhuksi akeh dening paling ora rong perusahaan. Variasi kalebu ngganti bawang kanggo bawang, uga macem-macem ramuan lan rempah-rempah, lan macem-macem jinis keju.