Back

ⓘ Daktyla minangka roti negara utawa roti desa ragi saka Yunani, nanging uga misuwur ing Siprus lan Turki. Wangun iki duwé segmen kaya driji roti, sing diarani ro ..




Daktyla
                                     

ⓘ Daktyla

Daktyla minangka roti negara utawa roti desa ragi saka Yunani, nanging uga misuwur ing Siprus lan Turki. Wangun iki duwé segmen kaya driji roti, sing diarani roti driji, sing digawe nganggo garis ing jero roti sadurunge dipanggang, utawa nggawe jajaran adonan gulung lan ngidini adhep-adhepan nalika wis kabukten. Biasane digawe saka glepung negara, yaiku campuran glepung gandum lan tepung jagung sing apik, sing diwenehi warna kuning cahya, lan diwenehi wiji wijen lan nigella, sawetara resep uga kalebu wiji nigella ing adonan.