Back

ⓘ Paskha minangka sajian perayaan Slavia sing digawe ing negara-negara Orthodok Wétan sing kalebu panganan sing dilarang nalika pasa ing Puasa Agung. Iki digawe s ..




Paskha
                                     

ⓘ Paskha

Paskha minangka sajian perayaan Slavia sing digawe ing negara-negara Orthodok Wétan sing kalebu panganan sing dilarang nalika pasa ing Puasa Agung. Iki digawe sajrone Minggu Suci lan banjur digawa menyang Greja ing dina Setu Besar supaya diberkahi sawise Paschal Vigil. Jeneng sajian kasebut asale saka Pascha, perayaan Paskah Ortodok Wétan. Kajaba Rusia, Ukraina, lsp., Pasha uga asring dilayani ing Finlandia.Pascha dihiasi simbol agama tradisional, kayata motif "Chi Ro", salib telung bar, lan huruf X lan B. Kabeh dekorasi agama kasebut nglambangake Gairah lan Wungunipun Kristus.