Back

ⓘ Vatrushka minangka jajanan Eropa Wétan sing dibentuk minangka cincin adonan kanthi quark ing tengah, kadhang kala ditambahake kismis utawa buah. Ukuran paling u ..




Vatrushka
                                     

ⓘ Vatrushka

Vatrushka minangka jajanan Eropa Wétan sing dibentuk minangka cincin adonan kanthi quark ing tengah, kadhang kala ditambahake kismis utawa buah. Ukuran paling umum udakara limang inci diameteripun, nanging versi luwih gedhe uga ana. Vatrushkas biasane dipanggang nggunakake adonan roti ragi manis. Varietas gurih digawe nganggo adonan tanpa gula, ditambah bawang kanggo ngisi. Etimologi tembung kasebut durung mesthi. Hipotesis nyebar jeneng saka tembung vatra sing tegese "geni" ing sawetara basa Slavia. Hipotesis alternatif nglacak maneh menyang tembung kriya teret utawa menyang istilah tvorog.