Back

ⓘ Quark utawa quarg minangka jinis produk susu seger sing digawe kanthi anget susu sing ora nguntungke nganti jumlah curdling sing dipengini, banjur disaring. Iki ..




Quark
                                     

ⓘ Quark

Quark utawa quarg minangka jinis produk susu seger sing digawe kanthi anget susu sing ora nguntungke nganti jumlah curdling sing dipengini, banjur disaring. Iki bisa diklasifikasikake minangka keju asam sing seger. Quark tradisional bisa digawe tanpa rennet, nanging ing dair modern kudu ditambahake jumlah rennet sing sithik. Iki empuk, putih lan ora dipotong, lan biasane ora ditambahake uyah. Tradhisional ing masakan ing negara -speaking Jerman, Walanda -speaking, Slavia lan Skandinavia.

Kamus kadang-kadang nerjemahake minangka keju curd, keju pondok, keju petani utawa junket. Ing Jerman, keju quark lan pondok dianggep minangka macem-macem jinis keju seger, dene ing Eropa Wétan keju biasane dideleng minangka jinis quark kayata Rusia kanggo keju pondok yaiku "зернёный творог" zernyony tvorog, secara harfiah "quark grainy".