Back

ⓘ Benang Abang Nasib, uga diarani Benang Abang Perkawinan, lan varian liyane, minangka kapercayan Asia Wétan sing asale saka mitologi Tionghoa. Umume dianggep min ..




Benang abang nasib
                                     

ⓘ Benang abang nasib

Benang Abang Nasib, uga diarani Benang Abang Perkawinan, lan varian liyane, minangka kapercayan Asia Wétan sing asale saka mitologi Tionghoa. Umume dianggep minangka kabel abang sing ora katon ing driji wong-wong sing bakal pinemu ing kahanan tartamtu amarga dheweke "tresna sejatine". Miturut legenda Tionghoa, dewa sing ngurus "benang abang" dipercaya minangka Yuè Xià Lǎorén, asring disingkat dadi Yuè Lǎo, dewa pembuat lunar lawas, sing dadi pangurus perkawinan. Ing mitos Tionghoa asli, iki diikat ing tungkak saka loro pihak, dene ing budaya Jepang kaiket saka jempol lanang nganti driji cilik wanita, lan ing budaya Korea, benang abang dianggep bisa kaiket ing driji cilik kalorone pihak. Sanajan ing jaman saiki umum ing telung budaya kasebut nggambarake utas sing kaiket ing driji, asring driji cilik. Werna warna abang ing budaya Tiongkok nglambangake rejeki sing apik lan uga warna pesta pernikahan tradisional Tionghoa ing endi penganten kakung lan putri bakal nganggo abang sajrone prosesi utawa nalika nindakake upacara bebrayan.

Wong loro sing ana gandhengane karo benang abang kasebut minangka pacangan sing dituju, preduli saka papan, wektu, utawa kahanan apa wae. Kabel gaib iki bisa uga dawa utawa kusut, nanging ora bakal uwal. Mitos iki padha karo konsep Kulon jodho utawa mitra sing wis ditemtokake.