Back

ⓘ Lakhamari. Lākhāmari minangka salah sawijining jinis panganan rasa legi saka Newar. Iki digawe saka glepung, gula, butter lan bahan liyane. Bisa digawe kanthi m ..




Lakhamari
                                     

ⓘ Lakhamari

Lākhāmari minangka salah sawijining jinis panganan rasa legi saka Newar. Iki digawe saka glepung, gula, butter lan bahan liyane. Bisa digawe kanthi macem-macem wujud lan dijenengi kanthi beda-beda gumantung saka bentuke. Biasane diwenehake kanggo tamu upacara bebrayan ing sawetara subkultur Newar. Sadurunge nikah, panganten lanang kudu nyedhiyani lakhamari kanggo kulawarga panganten wanita, sing bakal dikirim bareng karo kertu undhangan kanggo omah-omah. Nanging, lakhamaris mung bakal dikirim menyang sedulur sing cedhak. Lakhamari bisa disimpen ing garing nganti pirang-pirang dina.