Back

ⓘ Cumbana garing minangka praktik cumbana sing dilakoni tanpa pelumasan lendir bawok. Pelumasan tempek bisa dibuawang kanthi nggunakake afrodisiak herbal, deterje ..




                                     

ⓘ Cumbana garing

Cumbana garing minangka praktik cumbana sing dilakoni tanpa pelumasan lendir bawok. Pelumasan tempek bisa dibuawang kanthi nggunakake afrodisiak herbal, deterjen rumah tangga, antiseptik, kanthi ngusap tempek, utawa kanthi nyelehake godhong ing tempek kajaba cara liyane. Seks garing gegandhengan karo risiko kesehatan sing tambah.

Nyabut utawa nyegah pelumasan bawok liwat praktik sing ana gandhengane karo cumbana garing, nambah gesekan sajrone hubungan seksual, sing bisa uga dianggep saya tambah nyenyet bawok, lan nambah kesenengan seksual kanggo pasangan pria. Sawetara pria sing meksa nindakake perkara cumbana garing nganggep wanita sing nduweni bawuk "teles" ora sopan. Seks garing bisa uga nglarani pria lan wanita. Seks garing biasane umum dilakoni ing Afrika Sub-Sahara lan uga wis dilaporake ing Suriname ing antarane wedhok Afro-Suriname.

                                     

1. Risiko kesehatan

Praktek kasebut ana gandhengane karo insiden infeksi HIV / AIDS sing akeh ing Afrika Selatan. Praktek kasebut dianggep nambah risiko nularake penyakit nular STD kanggo kalorone mitra, kalebu HIV kanthi pirang-pirang cara. Tambah gesekan sajrone hubungan seksual bisa nyebabake koreng ing jaringan pawadonan. Pangatusan vagina uga mbusak lactobacilli antiseptik alami sing nglawan penyakit nular. Salajengipun, jinis garing nambah risiko kondom bakal rusak amarga gesekan saya tambah. Iki uga bisa nyebabake peradangan pawadonan lan/utawa lesi traumatik sing bisa nambah panularan penyakit seksual kanthi cara liya.