Back

ⓘ Wong Tiwi minangka salah sawijining klompok Aborigin ing Australia. Saklawasé 2.000 wong Tiwi manggon ing Pulo Bathurst lan Melville, sing kalebu Pulo Tiwi, uda ..




Wong Tiwi
                                     

ⓘ Wong Tiwi

Wong Tiwi minangka salah sawijining klompok Aborigin ing Australia. Saklawasé 2.000 wong Tiwi manggon ing Pulo Bathurst lan Melville, sing kalebu Pulo Tiwi, udakara 48 kilometres saka Darwin. Basa Tiwi minangka sawijining basa, ora ana hubungane karo basa-basa Arnhem Land ing daratan Australia. Padunung adhedhasar keturunan matrilineal, lan bebrayan penting banget kanggo pirang-pirang aspek ing urip. Seni lan musik dadi bagean intrinsik saka ritual sosial lan spiritual. Generasi Dicuri nyumurupi akeh masarakat Pribumi sing nggawa menyang Kepulauan Tiwi sing dudu keturunan Tiwi sacara langsung.