Back

ⓘ Stik minangka daging sing umume diiris ing serat otot, bisa uga ana balung. Biasane dipanggang, sanajan bisa uga digoreng. Asring dipanggang nalika nyoba nurun ..




Stik
                                     

ⓘ Stik

Stik minangka daging sing umume diiris ing serat otot, bisa uga ana balung. Biasane dipanggang, sanajan bisa uga digoreng. Asring dipanggang nalika nyoba nurun rasa steak sing dimasak ing areng geni sing mbukak. Steak uga bisa dimasak ing saus, kaya ta steak lan pai ginjel, utawa dicincang lan digawe digiling, kaya ta hamburger.

Steak asring dirajang saka kewan angonan liyane saka sapi, kalebu bison, unta, wedhus, jaran, kanguru, wedhus, manuk unta, babi, rusa, kalkun, rusa, lan zebu, uga macem-macem jinis iwak, utamane salmon lan iwak gedhe kaya ta iwak pedang, hiu, lan marlin. Kanggo sawetara daging, kaya ta daging babi, lamb lan daging kambing, chevon, lan veal, ngethok iki asring diarani minangka chops. Sawetara daging sing wis diobati, kaya ta gammon, umume disajik minangka steak.

Jamur portobello panggang bisa uga diarani steak jamur, lan uga kanggo panganan vegetarian liyane. Steak imitasi minangka produk panganan sing dibentuk dadi wujud steak saka macem-macem daging. Woh-wohan panggang kaya ta semangka wis digunakake minangka alternatif steak vegetarian.