Back

ⓘ Salgam utawa Salgam Suyu , diucapake shal-gam, minangka ombenan populer lan tradisional saka kutha-kutha kidul Turki Adana, Hatay, Tarsus, Mersin, Kahramanmaras ..




Salgam
                                     

ⓘ Salgam

Salgam utawa Salgam Suyu "), diucapake "shal-gam", minangka ombenan populer lan tradisional saka kutha-kutha kidul Turki Adana, Hatay, Tarsus, Mersin, Kahramanmaras, Izmir lan wilayah Çukurova. Salgam diproduksi kanthi fermentasi asam laktat. Jeneng salgam asale saka Persia ; ing basa Persia ditulis شلغم lan tegese "turnip". Pelancong Prancis, naturalis lan panulis Pierre Belon nggambarake anane minuman lan praktik nggawe ing abad kaping 15. Iki diarani jus turnip, banyu turnip, jus shalgam, utawa banyu shalgam. Panliten uga nuduhake manawa jus wortel ungu sing digunakake ing Salgam nyuda efek saka panganan sing karbohidrat dhuwur.

Kejaba rakı lan ayran, lagi mendem sawise mangan Kebab. Kerep banget irisan wortel wungu ditambahake sadurunge diombe lan kaping liyane irisan paprika lan papak. Salgam asring disajikake karo ombenan beralkohol rakı - ora dicampur, nanging luwih ing gelas kapisah amarga kalorone nglengkapi rasa omben liyane. Iki uga kalebu bagean saka masakan Armenia. Ing sawetara wilayah ing Turki kalorone Ayran lan Salgam dicampur Iki dianggep minangka salah sawijining omben-omben sing paling mabuk nalika mangsa salju ing Turki.