Back

ⓘ Syrniki Utawa syrnyky sing goreng Eastern Slavic quark pancakés. Ing Rusia, dheweke uga dikenal kanthi jeneng tvorozhniki. Iki kalebu bagean saka masakan Belaru ..




Syrniki
                                     

ⓘ Syrniki

Syrniki Utawa syrnyky sing goreng Eastern Slavic quark pancakés. Ing Rusia, dheweke uga dikenal kanthi jeneng tvorozhniki. Iki kalebu bagean saka masakan Belarus, Rusia, Ukraina, Latvia lan Serbia. Kesederhanaan lan rasa sing enak nggawe dheweke misuwur banget ing Eropa Wétan.

Jeneng syrniki asale saka tembung syr сыр, sing saiki umume tegese "hard kéju" ing basa Rusia, nanging sapisan sebagean kanggo kéju curd sing alus. Basa Ukraina tetep nganggo tembung Slavia lawas, kaya ing domashnii syr домашній сир, terjemahan barès kéju domestik, déné ing basa Rusia, tembung kanggo kéju curd yaiku tvorog творог.

Syrnyky utawa tvorozhniki digawé saka quark krim, dicampur karo glepung, endhog lan gula, kadang nambah ekstrak vanila. kéju panci utawa kéju petani disaranake minangka pengganti tvorog. Campuran empuk dibentuk dadi jajan, sing wajan utawa digoreng ing minyak sayur utawa ing mentega panas. Konsistensi kudu tetep krem, nalika coklat rada loro. Biasane legi manis lan disuguhake kanggo sarapan utawa panganan cuci mulut, nanging bisa digawé gurih uga. Kismis, apricot garing sing dicincang, apel seger utawa pir sok ditambahake ing adonan. Biasane disajeni nganggo varenye, selé, smetana krim asem lan / utawa mentega cair.