Back

ⓘ Salami iku jinis sosis dumadi saka fermentasi daging, biasane daging babi. Sujarah, salami kawentar ing antarane petani Eropa Kidul, wetan, lan Tengah amarga bi ..




Salami
                                     

ⓘ Salami

Salami iku jinis sosis dumadi saka fermentasi daging, biasane daging babi. Sujarah, salami kawentar ing antarane petani Eropa Kidul, wetan, lan Tengah amarga bisa disimpen ing suhu ruangan nganti 40 dina sepisan, nambahi suplemen daging sing anyar utawa ora konsisten. Negara lan wilayah ing saindenging Eropa nggawe variasi salami tradisional dhewe.

                                     

1. Etimologi

Tembung salami ing basa Inggris asale saka bentuk jamak saka salame Italia palafalan jroning basa Italia. Iki minangka tembung sing tunggal utawa jamak ing basa Inggris kanggo panganan saka gaya Eropa utamane Italia. Ing basa Romania, Bulgaria, lan Turki, tembung kasebut minangka salam ; ing basa Hungaria, iku szalámi ; ing basa Czech iku salám nalika Polandia, Prancis, Jerman, lan Walanda duwe tembung sing padha karo Inggris. Jeneng bisa uga asale saka tembung Latin salumen.

                                     

2. Bahan

Salami tradisional, kanthi tampilan marbled khas, digawé saka daging sapi utawa daging babi kadhang khusus daging pedhèt. Daging sapi biasanipun ing salami halal lan kosher, sing ora kalebu daging babi kanthi sebab agama. Nggawe uga nggunakake daging liyane, kalebu racun lan unggas biasane kalkun. Soang salami tradisional ing bagean Italia Lor. Salami uga wis digawé saka daging jaran. Ing wilayah Provence Prancis, daging kuldi digunakake kanggo salami, uga produk sing didol ing pasar dalan. Bahan tambahan khas yaiku:

  • Uyah
  • Cuka
  • Anggur
  • Rempah-rempah, biasane mrica putih
  • Bawang Putih
  • Manéka ramuan
  • Lemak kewan