Back

ⓘ Kofta minangka kulawarga panganan bakso utawa meatloaf sing ditemokake ing masakan India, Caucasian Kidul, Wétan Tengah, Balkan, lan masakan Asia Tengah. Ing be ..




Kofta
                                     

ⓘ Kofta

Kofta minangka kulawarga panganan bakso utawa meatloaf sing ditemokake ing masakan India, Caucasian Kidul, Wétan Tengah, Balkan, lan masakan Asia Tengah. Ing bentuk sing paling gampang, koftas kalebu bal daging cincang - biasane daging sapi, pitik, wedhus utawa domba, daging babi, utawa campuran - dicampur karo rempah-rempah utawa bawang. Ing wilayah Muslim, daging babi ora digunakake, lan ing India, daging sapi ora digunakake. Ing Yunani lan Siprus, versi vegetarian dikenal minangka hortokeftedes, lan asring dipangan sajrone wektu pasa kaya ing Nyilih. Versi sing ora dijaga uga digawé ing Turki, sing diarani çiğ köfte. Ing India, jinis vegetarian bisa nggunakake kentang, calabash, paneer, utawa pisang. Ing Eropa, kofta asring disuguhake ing roti lapis panganan ing toko kebab.

                                     

1. Etimologi

Tembung kofta rawuh saka Basa Urdu: کوفتہ. Ing jamak Basa Urdu: کوفتے digunakake kanggo ngrujuk sajian sing ngemot bal saka daging kabungkus, dibumboni banget lan dimasak sup utawa duduh.