Back

ⓘ Pakora uga diarani pikora, pakoda, pakodi, fakkura, bhajiya, bhajji, bhaji utawa ponako, yaiku jajanan goreng, sing asalé saka subbawana India. Iku jajanan kawé ..




Pakora
                                     

ⓘ Pakora

Pakora uga diarani pikora, pakoda, pakodi, fakkura, bhajiya, bhajji, bhaji utawa ponako, yaiku jajanan goreng, sing asalé saka subbawana India. Iku jajanan kawéntar ing benua India, sing diwenehaké ing restoran lan didol dening bakul ing dalan. Iki uga asring ditemokaké ing restoran India uga warung Asia Kidul ing dunya Kulon.

                                     

1. Etimologi

Tembung pakorā asalé saka basa Sanskrit पक्ववट pakvavata, lingga pakva masak lan vata grenjelan cilik utawa vataka asalé jajan bunder sing digawé saka janganan goreng ing lenga utawa lenga samin.

                                     

2. Nyajèkaké

Pakora digawé kanthi milih siji utawa rong bahan utama, kaya ta bawang, terong, kentang, bayem, plantain, panél, kol, tomat, utawa lombok. Dhèwèké uga bebarengan roti, soba, wiji kacang, iwak, utawa pitik. Dhèwèké dicelup ing adonan sing digawé saka glepung kacang / garbanzo lan banjur digoreng kanthi jero. Jinis sing paling kawentar kalébu pyaaz pakora, digawé saka bawang, lan aloo pakora, digawé saka kentang. Jinisliyané kalébu Paora pakora, digawé saka bayem, lan panéler panora, digawé saka panéler keju kote sing alus. Nalika bawang, kanthi dhewe, disiapaké kanthi cara sing padha, dhèwèké dikenal minangka bajji bawang. Jinis pakora sing digawé saka glepung gram, godhong fenugreek lan uyah diarani "Fulavda", persiyapan kawentar "bhajiya" ing Gujarat. Jinisliyané digawé karo glepung gandum, uyah, lan bit kentang utawa bawang opsional, diarani awan nalika nūn = uyah basa Hindi: नूनबरिया, biasané ditemokaké ing sisih wétan Uttar Pradesh ing India.

                                     

3. Nyepakaké

Pakora biasané dadi jajanan utawa nyamikan. Dhèwèké uga asring ditawani karo masala chai kanggo tamu sing teka kanggo upacara kawinan India, lan biasané dilengkapi karo asam jawa, chutney utawa raita. Ing Inggris, pakora misuwur minangka jajanan panganan sing cepet, kasedhiya ing restoran sing ngladeni masakan saka subbawana India.