Back

ⓘ Maserati MC12 minangka salah sawijining jinis mobil sing diproduksi kanggo olahraga balapan roda papat. produksi mung winates digawé dening produsen mobil Itali ..




Maserati MC12
                                     

ⓘ Maserati MC12

Maserati MC12 minangka salah sawijining jinis mobil sing diproduksi kanggo olahraga balapan roda papat. produksi mung winates digawé dening produsen mobil Italia Maserati kanggo ngidini varian balap saingan ing Championship FIA GT. Mobil iki mlebu produksi ing taun 2004, kanthi 25 mobil sing diasilake. 25 liyane luwih diproduksi ing taun 2005, nggawe 50 mobil sing kasedhiya kanggo pelanggan. Kajaba saka 12 mobil sing diprodhuksi kanggo balap, ana 62 mobil sing nate diprodhuksi.

Maserati ngrancang lan mbangun mobil ing sasis Enzo Ferrari, nanging mobil pungkasan luwih gedhe lan koefisien seret ngisor. MC12 luwih dawa, luwih dawa lan dhuwur lan irung luwih tajam lan kurva luwih licin tinimbang Enzo Ferrari, sing luwih cepet, kinerja ngerik sing luwih apik jarak rem sing luwih cendhek lan kecepatan ndhuwur sing luwih dhuwur. Kacepetan paling ndhuwur ing Maserati MC12 yaiku 330 kilometer saben jam 205 mph, déné kacepetan Enzo Ferrari paling dhuwur 350 saben jam 217.5 mph.

MC12 dikembangake kanggo menehi sinyal bali menyang balap Maserati sawise 37 taun. Versi dalan digawé kanggo homologate versi lomba. Siji syarat kanggo partisipasi ing FIA GT yaiku produksi paling ora 25 mobil dalan. Telung mobil balap GT1 mlebu ing FIA GT kanthi sukses. Maserati miwiti balapan ing MC12 ing FIA GT ing akhir musim 2004, menang balapan sing dianakake ing Circuit Internasional Zhuhai. MC12 balapan kasebut mlebu ing balapan American Le Mans Series ing taun 2005, nanging ngluwihi watesan ukuran lan entuk ganti rugi bobot sing dibayar amarga kakehan.

                                     

1. Panampa

Mobil umum wis nampa review campuran, kanthi kritikus nyatakake hard drive, overpriced lan gedhe banget. Kritikus liyane kalebu kekurangan trek, jendela mburi, ban cadhangan lan radio, lan cara mesin mobil diwatesi utawa "obatan". Supir saiki kanggo Tim Vitaphone Racing, Andrea Bertolini, minangka pangareping pengemimpinan ing saindenging pangembangan, ujar mobil kasebut, "tumindak lancar lan dipercaya banget karo reaksi."

Seri televisi Top Gear entuk MC12, lan driver test Stig nggayuh wektu 1: 18.9 ngubengi trek Top Gear - 0.1 detik luwih cepet tinimbang puteran ing Enzo Ferrari. Host Jeremy Clarkson uga nyopir, mbandhingake karo Maserati Biturbo, mobil sing ora disenengi. Clarkson ngritik mobil kasebut kanthi nemen, nuding manawa, ora kaya Enzo, ora ana jendhela mburi. Dheweke uga menehi komentar yen "angel" amarga ukurane, lan, "salah sawijining mobil paling twit", dheweke wis nate didorong, tegese tumindak cilik dening driver nyebabake reaksi sing gedhe banget saka mobil. Kanggo alasan kasebut, dheweke langsung ngganti jeneng mobil "The MC Hammer". Babagan desain mobil balap lan modifikasi kanggo standar dalan, dheweke kandha, "apa pembalap? Apa mobil GT? Apa Enzo sing ditunjuk ing setelan mobilé? Sampeyan ora bisa ngerti." Senadyan kritik, dheweke tetep nglumpukake lancar.

Reviewer Majalah Motor Trend, Frank Markus duwe pendapat sing luwih positif. Sanajan skeptisisme awal, dheweke ujar, "Ternyata Enzo ndadekake mobil dalan sing luwih kepenak lan menarik yen digawé minangka pelacur Maserati ing couture dalan". Markus pujian stabilitas rem lan kemampuan pengendalian ing MC12, utamane pengalihan sing diijini kontrol traction nalika ngintip, menehi komentar yen "Ora ana sing dicekel karo piso watesan piso sing kita kritik ing Enzo sing luwih ekstrem. Malah luwih ngapura. ing watesan tinimbang Acura NSX."

Nalika Automobile Magazine nguji MC12, panemune Preston Lerner nyebutake "pangguna-loropaken", memuji responsif lan kesederhanaan nyopir. Lerner nyetujoni pakaryan Frank Stephenson kanthi gaya interior lan interior mobil, kanthi nyebut "Potongan Racer-ish" nanging "tanpa katon kaya-kaya ana ing Civic ukuran Nitrous". Dheweke uga pujian melu-melu intervensi ASR, menehi komentar yen "ngidini faktor sing nyenengake supaya cukup dhuwur sadurunge nendhang".

Ing taun 2008, sawijining MC12 dikepengini ing Nurburgring Nordschleife lan entuk kaping 7: 24.29 detik. Iki uga minangka kaping pindho nalika MC12 nyathet wektu puteran sing luwih cepet tinimbang mitra Ferrari, kanthi Enzo lapping trek 1 detik liyane.

                                     

2. Pangembangan

Miturut arahan Giorgio Ascanelli, Maserati wiwit ngembangake mobil balapan sing cocog karo FIA GT. Mobil iki, sing pungkasane bakal dijenengi MC12, wiwitane diarani "MCC" "Maserati Corse Competizione" lan dikembangake kanthi versi jalan, sing diarani "MCS" "Maserati Corse Stradale". Frank Stephenson, Direktur Konsep lan Pengembangan Konsep Ferrari-Maserati ing wektu kasebut, nindakake mayoritas gaya awak, nanging bentuk dhisikan dikembangake sajrone uji coba terowongan angin saka ide sing diwenehake Giorgetto Giugiaro. MCC nduweni bentuk awak sing padha karo MC12, nanging ana sawetara bedane utama, utamane tukang ngrusak mburi. Andrea Bertolini dadi driver paling gedhe sajrone pembangunan, sanajan sawetara tes ditindakake dening Michael Schumacher, sing asring nguji MCC ing Sirkuit Fiorano. Sajrone proses pangembangan, jeneng MCC disisihake sawise Maserati netepake jeneng resmi mobil, MC12.

Mobil didhasarake ing Enzo Ferrari, kanthi nggunakake mesin Ferrari F140 V12 sing rada diowahi, kotak gear sing padha nanging diwenehi jeneng unik "Maserati Cambiocorsa" lan sasis lan trek sing padha dawa poros ing antarane gembong. Kaca angin mung minangka komponen eksternal sing dituduhake karo Enzo; MC12 nduweni badan unik sing luwih amba, luwih dawa lan rada dhuwur. Ukuran sing saya tambah nyebabake keruwetan awak MC12 saliyane turun mudhun sing digawé rong spoiler rong meter.