Back

ⓘ Babka yaiku jajan ngembang kaya roti brioche kang umumé digawé ing Éropah Tengah lan Wétan. Kuwihé biyasané dibakar kanggo Minggu Paskah ing Polandia, Lithuania ..




Babka
                                     

ⓘ Babka

Babka yaiku jajan ngembang kaya roti brioche kang umumé digawé ing Éropah Tengah lan Wétan. Kuwihé biyasané dibakar kanggo Minggu Paskah ing Polandia, Lithuania, Bulgaria, Makédonia lan Albania, lan kanggo prèinan utama ing Romania.

                                     

1. Vèrsi Yahudi

Vèrsi Babka liyané kang ana gandhengané karo tradhisi Yahudi Éropah Wétan. Babka gaya iki dadi kondhang ing kutha-kutha Amerika Lor kanthi wong Yahudi kang gedhé cacahé, kalebu Montréal, New York, Chicago, Miami, lan Toronto.

                                     

2. Étimologi

Babka ing basa Polandia lan Belarusia diucapaké minangka babka, déné ing basa Ukraina, lan Rusia diucapaké minangka baba kang tegesé "mbah" putri. Bab iki amarga pastriné awujud silinder kang dhuwur, kang kaya wujud rok. Jeneng pastri kasebut mlebu ing basa Inggris saka basa Polen, sarana basa Prancis, sanajan "babka" uga kadhangkala digunakaké kanthi teges asliné yaiku "mbah", utamané ing wong keturunan Éropa Tengah lan Wétan.