Back

ⓘ Ginan Koesmayadi ya iku wong kang gawe Yayasan Omah Cemara. Dheweke seda ing Griya Sakit Advent, Kota Bandung, Jawa Barat. Pas dina Kemis tanggal 21 Juni 2018 k ..




                                     

ⓘ Ginan Koesmayadi

Ginan Koesmayadi ya iku wong kang gawe Yayasan Omah Cemara. Dheweke seda ing Griya Sakit Advent, Kota Bandung, Jawa Barat. Pas dina Kemis tanggal 21 Juni 2018 kira-kira jam 22.00 akibat lelara jantung. Ginan merjuangke wong-wong kaum marjinal.

                                     

1. "Omah Cemara"

Omah Cemara ya iku lembaga swadaya masyarakat rehabilitasi narkotika lan wong-wong kang kapinggirake ing kuta Bandung, Ginan dhiriake barenng-bareng karo kanca rowange nalika ing taun 2003. Jeneng iku dijupuk saka novel karya Arswendo Atmowiloto. Kaya cerita ana ing njero novel, Omah Cemara kepengin dadi tempat kanggo sapa wae kang pengen dadi awake dhewek luwih apik.

Ginan dhewek divonis positif HIV/AIDS ODHA amerga pakulinan ing taun kapungkur. Dheweke ngenal obat-obatan pas umur 13 taun nganti dadi kecanduan, saingga dadi adat saben ing awal-awal kuliah. Dheweke nganti apal panggonan sing kanggo tuku obat-obatan. Lingkungan sing nggawe dheweke ngerti lan mudheng marang bab iku, sahingga maneka warna obat dheweke cobani, kalebu suntikan sing dheweke temu ana ing jeding umum bekas dienggo wong liya.

Nanging, kekarepan kanggo bangkit saka awake Ginan muncul. Pengalaman kauripane gawe Ginan dhiriake Omah Cemara. Mula ing ngisor koordinasine, Omah Cemara dadiake lembaga rehabilitasi sing akeh inovasine ana ing Indonesia. Pecandu narkoba lan wong-wong kang kena HIV/AIDS ODHA dijak aktif meluni aneka werna kagiatan. Salah sijine pas Omah Cemara kang dadi koordinator perwakilan Indonesia ing ajang Homeless World Cup antara taun 2011-2017. HWC kang pertama kali digagas ing taun 2003 lan dadiake ajang sepak bola kanggo wong-wong marjinal. Putra lulusan Ilmu Sosial lan Ilmu Politik FISIP Universitas Padjajaran dadiake sepak bola sing bisa nyelametake uripe dheweke saka ketergantungan obat-obatan mau. Turnamen iku dadikna sepak bola dadi wadah lan tempat anggotane kanggo olih perubahan.

Ginan melu HWC wektu taun 2011 ing Perancis, dheweke dipilih dadi pemain paling becik. Putra lulusan Ilmu Sosial lan Ilmu Politik FISIP Universitas Padjajaran dadiake sepak bola sing bisa nyelametake uripe dheweke saka ketergantungan obat-obatan mau. Dheweke uga mopulerake olahraga tinju kanggo kalangan terpinggir. Kang dijenengi Omah Cemara Boxing Camp, atusan wong akeh kang terlibat ing njero olahraga iki. Semboyan sinng dijupuk sasana iki ya iku "Fatum, Virtus et Sapienta" utawa Takdir, Kewaninan, lan Kebijaksanaan. Terakhir, dheweke uga aktif dadi vokalis band metal Jeruji.

Nganti sak dawane umur, Ginan terus merjuangke nasib kauripane mantan pecandu narkoba nganti wong-wong kang terpinggirake. dhewekke selalu yakin, ana kesempatan kanggo wong-wong sing ora gampang nyerah. Nganti menyang meng endi wae, Ginan terus kampanye kemanungsanan menawa stigma lan deskriminasi kanggo pengguna narkoba lan HIV/AIDSODHA kudu dilawan.