Back

ⓘ Walter Veltroni OMRI iku penulis, wartawan, lan politikus Italia, sing njabat minangka pimpinan Partai Demokratik pisanan ing oposisi sing ditinggal tengah, nga ..




Walter Veltroni
                                     

ⓘ Walter Veltroni

Walter Veltroni OMRI iku penulis, wartawan, lan politikus Italia, sing njabat minangka pimpinan Partai Demokratik pisanan ing oposisi sing ditinggal tengah, nganti mundur tanggal 17 Februari 2009.Panjenenganipun njabat minangka Walikota Roma wiwit Juni 2001 dumugi Februari 2008.

                                     

1. Biyografi

Veltroni lair ing Roma. Bapakipun, Vittorio Veltroni, salah satunggaling manajer RAI ing taun 1950-an, tilar donya namung setunggal taun salajengipun.Ibuné, Ivanka Kotnik, yaiku putri saka Ciril Kotnik, diplomat Slovenia ing Tahta Suci sing mbantu wong-wong Yahudi lan anti-fasis sing bisa lolos saka buron Nazi sawisé taun 1943.

                                     

2. Penghargaan

Ing taun 2003, piyambakipun pikantuk causa honoris gelar Services Public dening John Cabot Universitas Roma. Ing taun 2006, Veltroni nampa gelar Cavaliere di Gran Croce Ksatria Salib saka Presiden Republik Carlo Azeglio Ciampi. Dheweke menangake Penghargaan Amerika Serikat-USA Foundation taun 2009.

                                     

3. Pranala Njaba

  • The Independent, article critics about Veltroni La dolce vita revisited: Romes new emperor
  • World Mayors: Walter Veltroni
  • ing basa Itali Repubblica.it: A brief portrait of Veltroni
  • BBC News profile
  • CityMayors profile
  • Article about Walter Veltroni from Time majalah