Back

ⓘ Basa Kayeli iku siji basa Austronésia sing dienggo ing wilayah Maluku Tengah, Pulo Buru lor lan Teluk Namlea ing sisih kidul, Provinsi Maluku, Indonésia. Basa i ..




                                     

ⓘ Basa Kayeli

Basa Kayeli iku siji basa Austronésia sing dienggo ing wilayah Maluku Tengah, Pulo Buru lor lan Teluk Namlea ing sisih kidul, Provinsi Maluku, Indonésia. Basa iki wis mèh punah.

                                     

1. Sujarah

Sanadyan udakara 800 wong Kayeli kacathet taun 1995 manggon ing pasisir kidul Teluk Kayeli, ing pérangan wétan Pulo Buru, namung 3 wong tuwa kang bisa ngomong nganggo basa iki. Basa iki ora dinggo telung puluh taun kepungkur. Bebrayan ing laladan iki basané malih dadi Basa Malayu dhialèk Ambon Malayu Ambon. Basa Malayu Ambon iki digunakaké kanthi akèh ing Kapuloan Maluku minangka basa kaloro lan uga basa kang prasaja saka basa Indonésia kanthi tambahan lèksikon.