Back

ⓘ Rudat iku Kesenian Tradisional kang tersebar ning daerah Cirebon. Kesenian iki umume ana lan tersebar ning pondok-pondok Pesantren.Kesenian Rudat iki awale kang ..




                                     

ⓘ Rudat

Rudat iku Kesenian Tradisional kang tersebar ning daerah Cirebon. Kesenian iki umume ana lan tersebar ning pondok-pondok Pesantren.Kesenian Rudat iki awale kanggo syiar Agama Islam.

Kesenian Rudat nongol ning Daerah Cirebon ble jelas waktu lan nyebare. Ana Keterangan kang jelasaken bahwa kesenian Rudat iku muncule bareng karo kesenian Debus. Akeh pernyataan kg nerangaken pertunjukan kesenian Rudat tampil bareng karo kesenian Debus secara turun temurun. Akhire disimpulaken nyebare kesenian rudat bareng karo nyebare Islam Masa Sunan Gunung Jati.

Miturut Keterangan kang ana, Awal Penjajahan Belanda akeh Pangeran lan Tokoh Agama kang ninggalaken Keraton asale ble seneng ning perlakuan kaum penjajah kang sombong tur kejam.Golongan kuwen nyebar ning jaba kota Cerbon, Kaya Kuningan Majalengka Sumedang lan Indramayu.Salah Sijine Pengeran kang merantau ning Ambon iku arane Adipati Awangga kang dirikaken Pondok Pesantren kanggo gembleng wong enom Islam ambir kuat lahir lan batin

Ning Pondok Pesantren iku sejene belajar ilmu agama Islam bae tapi ilmu bela diri. Ning zaman jajahan Belanda wong latihan bela diri diblaweni asale watir muncul uwong kang nglawan. Golongan Kiai angger ngajaraken ilmu bela diri ning bentuk sejen yaiku rudat. Jenis Kesenian iki gerakane ngandung falsafah Islam

.