Back

ⓘ Parijatha ya iku tuwuhan mrambat kang duwé sipat épifit ing genus Medinilla, kulawarga Melastomataceae. Spésiès liya ya iku Medinilla myrianth uga kalebu diaran ..




Parijatha
                                     

ⓘ Parijatha

Parijatha ya iku tuwuhan mrambat kang duwé sipat épifit ing genus Medinilla, kulawarga Melastomataceae. Spésiès liya ya iku Medinilla myrianth uga kalebu diarani parijatha. Medinilla myriantha ora mrambat lan dhompolan wohé luwih gedhé.

                                     

1. Wedharan

Tuwuhan parijatha dhuwuré udakara 45–60 centimetres 18–24 in. Tandurané rupa kekayon cilik lan godhongé tansah ijo. Kembangé sadhompol cilik-cilik werna jambon semu ungu. Pentilé werna jambon déné nalika wis tuwa banjur dadi ungu.

                                     

2. Habitat

Parijatha urip ing laladan kang dhuwuré watara 300 metres 980 ft lan 750 metres 2.460 ft saka segara. Ing Jawa, parijatha bisa ditemokaké ing Gunung Muria lan akèh kang adol ing sakiwa tengen pasaréan Sunan Muria ing Kudus.

                                     

3. Mapangat

Woh Parijatha ngandhut kardenolin, saponin lan flavonid kang bisa dadi sumber antioksidan lan bisa kanggo sarana nambah kasuburan tumrap pasangan kang durung diparingi momongan. Ing adat Jawa, rujak parijatha kalebu syarat kanggo wong kang nganakaké upacara tingkepan."