Back

ⓘ Onomatopé iku tembung sing kanthi fonètis niru, ngémba, utawa mratandhani swaraning wewujudan. Onomatopé kagolong tembung aran. Conto-conto onomatopé sing umum ..




Onomatopé
                                     

ⓘ Onomatopé

Onomatopé iku tembung sing kanthi fonètis niru, ngémba, utawa mratandhani swaraning wewujudan. Onomatopé kagolong tembung aran. Conto-conto onomatopé sing umum ya iku swaraning kéwan kaya ta "guk", "méyong", "mbèk", utawa "tekèk". Onomatopé béda-béda saben basa, gumantung marang sistem basané. Mula, swaraning jam iku tick tock ing basa Inggris, dī dā ing basa Mandharin, utawa katchin ing basa Jepang, utawa "tik-tik" ing basa Indhi.

Sanajan tegesé ing basa Jawa "tetironing swara", tembung onomatopé ing basa asalé, basa Yunani, ateges "nggawé jeneng." Éwadéné, tembung-tembung sing niru swara ingaran Ηχομιμητικό echomimetico utawa ékomimètik, tegesé "tetironing gaung" ing basa Yunani. Ηχομιμητικό echomimetico tumurun saka tembung Ηχώ, tegesé "gaung utawa swara", lan tembung μιμητικό, tegesé "tetiron".