Back

ⓘ Juru bedhag-kayal iku manungsa kang urip sajeroning bebrayan kang olèhé olèh dhaharan saka ngluru, kuwalikané ya iku bebrayan tani kang uripé gumantung spésies- ..




Juru bedhag-kayal
                                     

ⓘ Juru bedhag-kayal

Juru bedhag-kayal iku manungsa kang urip sajeroning bebrayan kang olèhé olèh dhaharan saka ngluru, kuwalikané ya iku bebrayan tani kang uripé gumantung spésies-spésies ingon.

Mbedhag lan ngayal iku sarana adhaptasi manungsa pisanan lan kang paling ndayani, awit dumadi ing sajeroning 90 persèn sujarah manungsa. Samekaré kawruh tetanèn, juru bedhag-kayal ing manéka papan kang wurung owah saka adaté nuli dikèngseraké utawa diteluk déning wong tani utawa angon.

Bebrayan saiki mung ana sathithik kang kagolong juru bedhag-kayal, déné akèh kang saliyané ngluru pangan uga nandur cara hortikultur lan/utawa ngingu kéwan.