Back

ⓘ Joker, karakter. The Joker iku karakter fiksi sing digawé déning Bill Finger, Bob Kane, lan Jerry Robinson sing kapisan metu ing American comic book Batman dite ..




                                     

ⓘ Joker (karakter)

The Joker iku karakter fiksi sing digawé déning Bill Finger, Bob Kane, lan Jerry Robinson sing kapisan metu ing American comic book Batman diterbitké déning DC Comics. Mulané, Joker arep disirnakaké pas kapisanan dhèwèké metu, nanging dislametaké déning juru besut, malahan dhèwèké didadéaké adidurjana utama Batman.

Ing dasawarsa awit dumadiné, karakter iki wis diadaptasi ing akèh médhia, kaya ta ing acara TV, filem, animasi, lan video games. Kemunculané dhèwèké ndadiaké Joker dadi karakter sing paling ikonik ing kabudayan populer. Karakter iki mlebu ing pratélan adimungsuh buku komik lan karakter fiksi paling agung sing wis tau diciptakaké. The Joker dumadi mungsuhé Batman ing live-action, animasi lan ing panitisan video game, kalebu taun 1960an TV séri Batman didapuk déning Cesar Romero lan ing filem déning Jack Nicholson ing taun 1989 Batman, Heath Ledger ing taun 2008 The Dark Knight, lan Jared Leto ing 2016 Suicide Squad. Mark Hamill, Troy Baker, lan liyané ngasilaké swara karakter.

                                     

1. Komik-komik

The Joker kapisanan metu ing buku komik Amérika Batman dibabar ing tanggal 25 April 1940 déning DC Comics.

  • "The Return of the Joker" 1990
  • "No Mans Land" 1999
  • "Batman: A Death in the Family" 1988
  • "Batman: Hush" 2002
  • "Batman: The Last Arkham" 1992
  • "Batman R.I.P." 2008
  • "Death of the Family" 2012
  • "Batman: Under the Hood" 2005
  • The Joker séri buku komik 1975-1976
  • "Batman: Whatever Happened to the Caped Crusader?" 2009
  • Joker graphic novèl 2008
  • "The Man Behind the Red Hood!" 1951
  • Batman: The Killing Joke prestige format one-shot 1988
  • "Batman & Son" 2006
  • "Batman: Cataclysm" 1998
  • "Batman: Year One" 1987
  • Alternative versions of Joker
  • "Batman: Knightfall" 1993
  • "Jokers Millions" 1952
                                     

2. Filem laga

Sinéma waralaba The Batman digarap manèh déning diréktor séri hemling, sing kapisan Tim Burton banjur Christopher Nolan, lan kanggo keloro-loroné, the Joker dadi karakter wigati ing jagading fiksi. Sing paling anyar Warner Brothers wiwit kerja sama karo DC Extended Universe, ing ngisoré pimpinan utama Zack Snyder. Diwiwiti Man of Steel 2013 banjur tumut ular-ularing Batman ing Batman v Superman: Dawn of Justice 2016. Njedhulé The Joker ing Warner Brothers iki dudu ing filem Batman, nanging ing filem Suicide Squad taun 2016 sanadyan Batman uga metu ing filem iki.

                                     

3. Animasi

Filem

  • Justice League: Crisis on Two Earths
  • Batman: The Dark Knight Returns filem
  • Batman: Under the Red Hood
  • Lego Batman: The Movie – DC Super Heroes Unite
  • Lego DC Comics: Batman Be-Leaguered
  • Batman: The Killing Joke
  • The Lego Batman Movie
  • Batman: Assault on Arkham

TV

  • The Adventures of Batman
  • Young Justice TV series
  • Robot Chicken
  • The New Scooby-Doo Movies
  • Justice League Action
  • The Batman TV series
  • The Super Powers Team: Galactic Guardians
  • DC animated universe
  • Batman: The Brave and the Bold
                                     

4. Video games

  • Batman: Arkham Asylum
  • Batman: Arkham City
  • Batman: Arkham City Lockdown
  • Batman: Arkham
  • Batman: Arkham Origins
  • Batman: Arkham Origins Blackgate
  • Batman: Arkham Knight
  • Lego Batman: The Videogame
  • Infinite Crisis video game
  • DC Universe Online
  • Mortal Kombat vs. DC Universe
  • Injustice: Gods Among Us
  • Lego Batman 2: DC Super Heroes
  • Lego Batman 3: Beyond Gotham