Back

ⓘ Dhaptar pamenang Bebungah Nobel Ékonomi. Pangaji-aji Bank Swèdhen sajeroning Ilmu Ékonomi, sok ingsebut Pengregaan Nobel babagan Ékonomi, béda karo bebungah nob ..



                                     

ⓘ Dhaptar pamenang Bebungah Nobel Ékonomi

Pangaji-aji Bank Swèdhen sajeroning Ilmu Ékonomi, sok ingsebut Pengregaan Nobel babagan Ékonomi, béda karo bebungah nobel liyané, amarga satemené bab iki dudu péranganing wasiat Alfred Nobel. Bebungah iki ingselenggarakaké déning Bank Sweinga padha ulang Taun ke-300 padha 1969. Anggota kulawarga Nobel mrotès panggunaan istilah "Pangaji-aji Nobel ing babagan Ékonomi" sajeroning kontèks apa waé. Sanadyan mangkono, sajeroning kontèks Bebungah Nobel, kerep ingsebut mung minangka "Bebungah ing babagan Ékonomi".

                                     

1. Pangumuman

Pangumumané ora ditindakaké ing tanggal sing gumathok, nanging lumrahé ditindakaké ing dina Senin tengahan kaloro Oktober. Wara-wara ditindakaké ing gedhong Institut Nobel lan wis dadi prastawa gedhé. Bebungah diwènèhaké saben taun ing tanggal 10 Dhésèmber, tanggal nalika Alfred Nobel séda ing taun 1896. Wiwit taun 1905 nganti 1946, upacara penganugerahan dianakaké ing Institut Nobel, banjur wiwit 1947 ing aula Universitas Oslo, lan ing taun 1990 dipindhah menyang balai kutha Oslo.

Pratélan panampa bebungah Nobel ing babagan Ékonomi wiwit 1969 ya iku:

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →