ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 368



                                               

Nokia N97

Nokia N97 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2008, wiwit dipasaraké Juni taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 117.2 x 55.3 x 15.9 mm déné boboté 150 gram. Layaré TFT ...

                                               

Nokia E72

Nokia E72 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2009, wiwit dipasaraké Oktober taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 114 x 58 x 10 mm déné boboté 128 gram. Layaré TFT, 16M we ...

                                               

Abu Mashar al-Balkhi

Abū Maʿshar, Jaʿfar ibn Muhammad al-Balkhī inggih punika satunggaling astronom Islam saking Pèrsi ingkang miyos ing tanggal 10 Agustus 787 wonten ing Balkh, Khurasan lan séda ing tanggal 9 Maret 886 ing Wāsit, Iraq). Kajawi dados astronom, piyamb ...

                                               

Tikka

Tikka minangka panganan sing kalebu potongan daging utawa alternatif vegetarian kayata paneer sing asale saka wangsa Mughal. Iki digawe kanthi nyemprotake rempah-rempah ing Rempah-rempah lan yoghurt lan masak ing tandoor. Ana macem-macem variasi ...

                                               

Watu gilang Kuthagedhé

Watu gilang Kuthagedhé ya iku salah siji tinggalan saka wiwitan madegé negara Kesultanan Mataram déning Sutawijaya. Watu gilang Kuthagedhé wujud watu lètèr kang gedhéné 140 x 119 x 12.5 cm, dunungé saiki kalebu ing Desa Jagalan, Kecamatan Bangunt ...

                                               

Ki Ageng Gribig

Ki Ageng Gribig ya iku salah siji tokoh saka abad XVI. Miturut riwayat asal usule saka Giri, déné banjur dhedhekah ing Dhusun Gribig kang saiki klebu in laladan Jatinom, Klathen lan uga sumare ing kono. Kyai agêng Gribig punika putranipun Sèh Kal ...

                                               

Pulo Anastasia

Pulo Anastasia ya iku pulo kang papané ana ing sisih wétan segara saka pasisir Atlantik Florida ing Amérikah Sarékat. Pulau iku uga manggon ing sisih wétan lan wétan kidul saka St. Augustine. Bagean saka pulo dadi watese wewengkon kutha st august ...

                                               

Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2013, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2013 lan duwé ukuran 162.8 x 85.4 x 8.7 mm déné boboté 209 gram. Layaré IPS LCD capacitive to ...

                                               

Predestinasi

Predestinasi ya iku sawijining konsèp religius, kang nglibataké sesambungané Gusti lan ciptaan-Né. Karakter religius predestinasi mbedakaké saka gagasan liya kaya ta determinisme lan kehendak bébas. Wong-wong kang percaya ing predestinasi, percay ...

                                               

Sciurini

Sciurini yaiku suku sing kalebu upakara patang puluh spesies bajing, biasane saka Amérika. Kasedhiya limang generasi kang urip yaiku bajing dwarf Amerika, Microsciurus ; Rheithrosciurus ing Bornean; umuran wit squirrel Amérika lan Eurasian saka g ...

                                               

Dim sum

Dim sum yaiku olah-olahan panganan cilik sing masarakat Kanton ing restoran kanggo sarapan lan mangan awan. Ing abad kaping sepuluh, nalika kutha Guangzhou wiwit ngalami plancongan pariwara, turis kanthi serentak wiwit asring mangan teahouses kan ...

                                               

Sarwa bagel

Bagel kabeh kalebu jinis bagel sing dipanggang kanthi macem-macem topping, bahan sing pas gumantung karo vendor. Toppings umume kalebu wiji poppy, wiji wijen, serpihan bawang, serpuh bawang putih, uyah pretzel, lan mrico. Bagel digawe nganggo ado ...

                                               

Ayran

Ayran, doogh, Dhalle, utawa tan minangka minuman berbasis yogurt legi sing adhem, populer ing Timur Tengah, Asia Tengah lan Eropa Wétan. Bahan utama yaiku yogurt, banyu lan uyah. Herb kayata mint bisa uga ditambah kanthi opsional. Sawetara jinis ...

                                               

Gedhang goréng

Gedhang goreng, dipercaya asale ing Asia sisih kidul wetan nuduhake salah sawijining olahan gedhang masak, saka kultivar tanduran pisang, sing ngasilake woh sing bisa dipangan sing kebak pati lan arang dipangan mentah. Sanajan katon padha, rong ...

                                               

Paelya

Paelya utawa paella, yaiku sajian beras Filipina sing diadaptasi saka paella Valencian. Nanging, bedane beda karo panggunaan beras ketan asli, menehi tekstur alus lan lengket, beda karo tekstur al dente sing disenengi ing paella asli. Uga endhog ...

                                               

Maqluba

Maqluba utawa Maqlooba yaiku olah-olahan Siria tradisional, Irak, Lebanese, Palestina, lan Jordanian disajekake ing saindenging Levant. Kesusun saka janganan, d daging, janganuran goreng sing dilebokake ing pot sing diluncurake naliksajekakesake, ...

                                               

Panganan uwuh

Panganan sampah iku panganan sing ora sehat sing kalori akeh saka gula utawa lemak, kanthi sithik serat panganan, protein, vitamin, mineral, utawa jinis nutrisi penting liyane. Definisi sing tepat beda-beda miturut tujuan lan suwe-suwe. Sawetara ...

                                               

Undhang-undhang Basa Wales 1993

Undhang-undhang Basa Wales 1993 iku sawijining undhang-undhang Parlemèn Britania Raya kang ngundhangaké yèn basa Wales iku padha drajadé karo basa Inggris ing séktor publik tlatah Wales. Pranata sajeroning Undhang-undhang Wales 1535–1542 nglantar ...

                                               

Nokia 1661

Nokia 1661 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2008, wiwit dipasaraké kwartal 2 taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 45 x 13.8 mm déné boboté 82 gram. Layaré TFT ...

                                               

Pentax

Pentax Corporation yakuwi perusahaan Jepang kang ngurusi ing babagan Optik lan gambar. Produké kaya ta kodhak teropong mikroskop, ALAT pengukur. Dibangnun ning sasi November 1919 karo jeneng Asahi Optical Joint Stock Co ning Tokyo. Tanggal 31 Mar ...

                                               

Pes bubo

Pes bubo ya iku lelara zoonotis kang sumebar utamané ing antarané kèwan pengerat cilik lan tuma-tumané. Lelara iki minangka salah sawijining jinis saka telung jinis infèksi kang disebabaké déning baktèri Yersinia pestis saka famili Enterobacteria ...

                                               

Scientia potentia est

Ukara scientia potentia est minangka aporisme Latin sing artine "ilmu iku kekuwatan". Umume dianggep yen ukara ini diomongake dening Sir Francis Bacon, sanajan ora ana ukara sing dingerteni ing tulisan Bacon ing Inggris utawa Latin. Nanging, ungk ...

                                               

Bandhar udara Malpensa

Bandhar udara Milano–Malpensa, utawa sadurungé ditepungi mawa jeneng Bandhar udara Kutha Busto Arsizio, iku bandhar udara sing gedhé dhéwé ing tlatah métropolitan Milano ing Italia lor. Bandhar udara iki ngladèni 15 yuta sing ndunungi Lombardia, ...

                                               

Rara Oyi

Rara Oyi utawa Rara Hoyi ya iku putri saka Demang Mangunjaya saka Surabaya. Sunan Amangkurat I kang lagi duhkita amarga ditinggal séda garwané, Kanjeng Ratu Malang paring dhawuh marang mantri kapedhak, Nayatruna lan Yudakarti, kenya kang bisa dad ...

                                               

Jinisé Tembung Jawa

Jinisé Tembung Jawa yaiku jinis peranganing tembung kang digunakakè ing pangucapan basa Jawa, kaya ta: Tembung sesulih kata ganti, tuladha: aku, kowé, kita, dhéwékè, panjenengan, sira, lan sapanunggalé. Tembung keterangan wasèsa kata keterangan, ...

                                               

Mitoni

Mitoni iku asalé saka tembung pitu. Upacara adat iki dianakaké wektu calon ibu nggarbini utawa meteng 7 sasi. Ancasé kanggo keslametan calon bayi lan ibuné utawa kanggo sing sipaté tolak bala. Ing tlatah tartamtu, upacara iki uga diarani tingkeba ...

                                               

Perang rebut keprabon Mataram II

Sunan Pakubuwana I surut nalika kraman ing Surabaya durung kasil rampung, disulihi Sunan Amangkurat IV. Patih Cakrajaya lan Kumpeni kang lagi pacak baris ing Surabaya mbesmi kramane Adipati Jayapuspita banjur ditimbali dening Amangkurat IV. Adipa ...

                                               

Gunung Slamet

Gunung Slamet iku gunung geni sing dumunung ing Pulo Jawa, Indonésia. Gunung Slamet dhuwuré 3.432 mèter. Gunung iki dunungé ing tapel wates Kabupatèn Banyumas, Purbalingga, Brebes lan Pemalang, Provinsi Jawa Tengah. Ing gunung iki ana panggonan k ...

                                               

Danureja II

Danureja II ya iku patih ing Kraton Ngayogyakarta. Sadurunge kapacak dadi patih, jenenge Tumenggung Mangkunegara lan putu saka Danureja I kang seda ing sasi Agustus 1799 M. Pamilihe Mangkunegara adhedhasar berjanjen antarane Hamengkubuwana II kar ...

                                               

Opera Van Java

Opera Van Java ya iku acara komedi ing stasiun tivi Indonésia, Trans 7. Idhé acarané ya iku pentas wayang wong versi moderen. ing OVJ, aktor lan aktris kang ngisi acara diwènèhi aba-aba kanggo improvisasi tanpa ngapalaké naskah sadurungé lan dipa ...

                                               

Kerta Pengalasan

Basah Ngabdullatip Kerta Pengalasan ya iku salah siji sénapati pabarisan Pangeran Dipanegara nalika Perang Jawa. Sadurunge perang, Pengalasan dadi demang ing Desa Tanjung, Nanggulan, Kulon Praga kanthi jeneng Kramawijaya. Lan bokmanawa uga tau da ...

                                               

Nisfu Syaban

Nisfu Syaban iku minangka peringatan ing tanggal 15 sasi saka kalender Islam. Dina iki uga dikenal minangka Laylatul Baraah utawa Lailatun Nisf min Shaban ing donya Arab, lan minangka Shab-e-barat ing Afghanistan, Bangladesh, Pakistan, Iran lan I ...

                                               

Gondoriyo (tuwuhan)

Tujuwan nandur wit Gondoriyo utawa Gandaria ing Jawa kanggo dirah wohé, godhongé, lan pangé. Woh Gandaria wernanè ijo nalika isih enom lan kerep didadékaké bahan rujak utawa campuran sambel gandaria. Woh gandaria sing mateng wernané kuning, rasan ...

                                               

Tingkeban

Tingkeban ya iku tradhisi sing dilakoni kanggo ibu sing ngandhut umur pitung wulan. Tingkeban uga bisa disebut mitoni ing tlatah Jawa.Tradhisi tingkeban iki ngrembaka kanthi turun-temurun. Tradhisi iki uwis ana wiwit jaman biyèn.

                                               

Wektu Standar Koréa

Wektu Standar Korea utawa Korea Standard Time uga karan Wektu Seoul ya iku zona wektu standar ing Koréa Lor lan Kidul kang padha karo UTC+9 UTC, Wektu Standar Koreané ya iku jam 09:00 ésuk). Koréa Kidul ra nganggo daylight saving time, nanging ta ...

                                               

Beirut

Beirut utawa jeneng Prancisé, Beyrouth, iku kutha krajan nagara Libanon lan uga dadi kutha gedhé dhéwé ing nagara mau. Kutha iki dipanggoni déning 1.2 yuta juwa nanging yèn laladan metropolitan ing saubengé diitung dadi 2.1 yuta. Sadurungé Perang ...

                                               

Kapuloan Nusa Tenggara

Kapuloan Nusa Tenggara utawa Kapuloan Sunda Kecil, iku gugusan pulo-pulo ing sisih wétan Pulo Jawa, wiwit saka Pulo Bali ing sisih kulon, nganti Pulo Timor ing sisih wétan. Pulo Wetar sing dadi péranganing wewengkon Provinsi Maluku kanthi geologi ...

                                               

Jeongseon

Jeongseon inggih punika satunggaling kabupatèn ingkang wonten ing provinsi Gangwon, Koréa Kidul. Dhaérah punika mapan wonten ing pagunungan mawi pucuk ingkang inggil lan kalebet asal saking tembang Jeongseon Arirang, inggih punika salah satunggal ...

                                               

Kali Suriname

Kali Suriname iku kali kang mili 480 km sadawaning nagara Suriname. Sumberé dumunung ing Pagunungan Guiana, ing tapel wates Pagunungan Wilhelmina lan Pagunungan Eilerts de Haan. Kali iki mili liwat Brokopondo, Berg en Dal, Klaaskreek lan Nieuw-Lo ...

                                               

Olahan Senegal

Masakan Senegal minangka masakan Afrika Kulon sing dipengaruhi karo masakan Afrika Lor, Prancis, lan Portugis lan asale saka akeh klompok etnik bangsa, sing paling gedhe yaiku Wolof. Islam, sing pisanan nembus wilayah kasebut ing abad kaping 11, ...

                                               

Olahan Tuvalu

Masakan Tuvalu, minangka salah sawijining jinis olahan sawijining negara ing Pasifik Tengah, didhasarake ing pokok klapa lan macem-macem spesies iwak sing ditemokake ing samodra lan laguna saka atoll Tuvalu. Pulaka, utawa taro rawa, minangka sumb ...

                                               

Mu

Mu yaiku bawana legendaris sing ilang. Iki minangka istilah sing dikenalake dening Augustus Le Plongeon, sing nggunakake "Land of Mu" minangka jeneng alternatif kanggo Atlantis. Banjur dipopulerake minangka istilah alternatif kanggo wilayah hipot ...

                                               

Selat Gibraltar

Jeneng Gibraltar iku asal saka jeneng basa Arab "Jebel Tariq" sing tegesé gunung Tariq. Jeneng iku asal saka jenengé Jéndral Muslim Tariq bin Ziyad sing naklukaké Spanyol ing taun 711.

                                               

Georgia Kidul lan Sandwich Kidul

Georgia Kidul lan KapuloanSandwich Kidul iku wewengkon sebrang segara Britania Raya ing Samudra Atlantik pérangan kidul. Teritori iki diwangun taun 1985 ; sadurungé dadi pérangan sala Dependensi Kepuloan Falkland. Teritori iki terdiri saka Pulo G ...

                                               

Plabuhan Shanghai

Plabuhan Shanghai, mangggon ing kutha Shanghai, ya iku plabuhan kang ana ing segara ucul lan uga plabuhan kali. Taun 2010, Shanghai wis ngluwihi Singapura dadi plabuhan kontainer paling sibuk ing donya. Plabuhan Shanghai nangani 29.05 yuta TEU, d ...

                                               

Cenote

Papan panggènan cenote madhep segara Karibia lan gadhah jarak kirang langkung 12 Km saking pasisir Laut Karibia, dumunung kirang langkung 17 Km ing sisih kidul kitha Talum, ing pasisir wétan Ujung Yukatan, Meksiko. Cenote Angelita dumunung ing wa ...

                                               

Olahan Turki

Masakan Turki umume dadi warisan masakan Uthmaniyah, sing bisa diarani fusi lan refinement masakan Mediterania, Balkan, Timur Tengah, Asia Tengah, Eropa Wétan lan Armenia. Masakan Turki banjur duwe pengaruh kanggo masakan liyane lan liyane, kaleb ...

                                               

UTC+01:00

UTC+01:00 iku santun wektu sing 1 jam munjuli Wektu Universal Kakoordhinasi. Wektu iki kanggo ing: Wektu Katiga Éropa Kulon Wektu Katiga Britis Wektu Afrika Kulon Wektu Éropa Tengah Wektu Baku Irlan EVE Online Wektu Internèt Swatch Wektu Baku Rom ...

                                               

Cemara

Cemara teng Jawa biasané numbuh atawa diupayaaken teng kalih wawasan. Teng alas manfaaté nganggé wiwitan dilestariaken lan teng kebon atawa plataran griya kanggé wiwitan paésan. Kendalané wonten 70 macem cemara, nanging sing paling kawentar teng ...

                                               

Tornado

Tornado ya iku kolom udara muter kanthi banter kang gawé gayutan antarané méga cumulonimbus utawa ana ing kadadéan langka saka dasaré méga cumulus karo lumahing bumi. Tornado metu racaké ukurane ora padha, lan racaké tornado iku minangka corong k ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →