ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 351



                                               

Guruh Gipsy

Guruh Gipsy jeneng album eksperimental minangka pakaryan antawisipun Guruh Soekarnoputra kaliyan grup musik Gipsy. Sanajan namung ngreriptakaken satunggal album, nanging pakaryan punika peranipun wigati sanget wonten ing donya musik Indonésia ama ...

                                               

Penghargaan Grammy

Penghargaan Grammy sing dianugerahaké déning National Academy of Recording Arts and Sciences iku salah siji saka papat penghargaan musik gedhé dhéwé ing AS. Grammy Awards dianggep setaraf karo Academy Awards sajeroning babagan musik.

                                               

Swasti Sabdastantri

Swasti Sabdastantri ana ing masarakat kondhang karo jeneng Chua, dhèwèké iku bassist ana ing grup musik kondhang ing Indonesia, Kotak, Chua lair ing Makassar, 3 April 1988. Chua wis kenal lan seneng karo donya musik awit iseh sinau ing bangku SMP ...

                                               

Le Mouv

Cithakan:Infobox Radio station Le Mouv inggih punika salah satunggaling jaringan radio règional saking Radio France. Le Mouv inggih punika minangka salah satunggaling stasiun radio Prancis ingkang dipuntujokaken dhateng para kaum remaja ingkang w ...

                                               

Florence and the Machine

Florence and the Machine ya iku sawijining grup musik indie saka Inggris kang anggotané Florence Welch, Isabella Summers, uga kolaborasi karo musisi liyané. Grup iki olèh aprésiasi lan dipuji karo média musik sadurungé kondhang, salah sawijiné ya ...

                                               

Asian Kung-Fu Generation

Asian Kung-Fu Generation iki Japanese alternatif rock band kawangun ing Yokohama, Jepang, ing taun 1996. Saksuwéné karir, band iki wis kapérang saka vokalis Masafumi Gotō, gitaris Kensuke Kita, bassis Takahiro Yamada, lan drummer Kiyoshi Ijichi. ...

                                               

Yellow Submarine (album)

Yellow Submarine iku album kesepuluh the Beatles, band rock saka Inggris, kang dibabar nalika 13 Januari 1969 ning Amèrikah lan 17 Januari 1969 ning Inggris. Album iki didadékkè jalur swara asli kanggo filem kartun kang nunggal jeneng. Film iku d ...

                                               

Radio Studio 54 Network

54 Disco Hit, alle 7.30, 13, 18 ed alle 22. 54 News, linformazione in tempo reale, dalle 7 alle 21.00, ogni punto ora. History Time with Luciano Procopio, alle 13.30, 23.30 e alle 5.10 Action Parade, alle 9.45 ed alle 22.20. Area 54 - All days, a ...

                                               

The Strokes

The Strokes ya iku bèn rok Amérikah sing digawé ing New York ing taun 1998, dumadi Julian Casablancas, Nick Valensi, Albert Hammond, Jr., Nikolai Fraiture lan Fabrizio Moretti. Album dhebuté The Strokes ya iku Is This It ing taun 2001 sing éntuk ...

                                               

1984

7 Juli-Sony Dwi Kuncoro, juru main bulutangkis Indonésia 21 Agustus-Alizée, penyanyi asal Prancis 12 Dhésèmber-Angelique Widjaja, petenis Indonésia 22 Dhésèmber-Basshunter, penyanyi, prodhuser rekaman lan DJ Swédia 27 September-Avril Lavigne, pen ...

                                               

Parekam kasèt

Perekam audio tape, deck tape, utawa mesin tape yaiku piranti rekaman lan reproduksi swara sing ngrekam lan muter maneh swara biasane nggunakake pita magnetik kanggo disimpen. Ing bentuk saiki, iki nyathet sinyal sing fluktuasi kanthi mindhah kas ...

                                               

The Beatles (album)

The Beatles, alias White Album, iku album kesongo saka the Beatles, band rock saka Inggris, sing dibabar nalika 22 Novémber 1968. Album iki samaké nggur polosan putih ora ana gambar lan tulisané kejaba jenengé band kuwi dhéwé Iki disengaja bèn bé ...

                                               

Pay

Parlin Burman Siburian. Pay ya iku musikus kang asalé saka Indonésia. Pay iku anggota saka band rock BIP kang wis nggawé album kang cacahé loro ya iku album kang judhulé Turun dari langit lan Min Plus. Pay uga kepilih dadi salah sijiné gitaris ka ...

                                               

Raya (album)

Cithakan:Album infobox RAYA ya iku Album karya Iwan Fals, dirilis ing Selasa 25 Juni 2013 ing Rolling Stone Cafe, Jakarta. Album dijenengi jumbuh karo jeneng anak wuragile Iwan Fals, Raya Rambu Rabbani lair 22 Januari 2003. Isine18 lagu kanthi la ...

                                               

Udin Cari Alamat Palsu

Udin Cari Alamat Palsu inggih punika filem drama/komedi Indonesia ingkang dipunrilis wonten ing 24 Mèi 2012. Filem punika dipunsutradarani Chiska Doppert. Filem punika dipunparagani Udin Sedunia saha Uli Auliani.

                                               

Dead squad

Dead Squad yaiku salah satunggaling band metal Indonesia kange dibentuk tahun 2006 ing Jakarta. Band iki awale digawé saka proyek gitarise Ricky Siahaan saka Seringai lan Stevie Item saka Andra and The Back Bone ananging saiki wis dadi band kang ...

                                               

Native Deen

Native Deen inggih punika salah satunggalipun grup band rap muslim saking Amérikah Sarékat. Band punika gadhah tiga personel inggih punika: Abdul-Malik Ahmad Joshua Salam Naeem Muhammad Native Deen dipunbentuk amargi badhé syiar agami Islam ngang ...

                                               

Sircuit Ricardo Tormo

Sirkuit Ricardo Tormo, uga dikenal minangka Circuit de Valencia lan kanthi resmi dijenengi Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, ya iku trek balap motorsport sing dumunung ing Cheste lan dibangun ing taun 1999. Iki nduwèni kapasitas 1 ...

                                               

Soetpatats

A Soetpatats, uga dikenal kanthi jeneng Soet Karamel Patats, yaiku salah sawijining jinis olahan arupa kentang manis sing asring dipanggang ing oven Walanda karo mentega, gula coklat, kayu manis, lan sawetara resep jus jeruk nipis. Iki minangka p ...

                                               

Djaimin Kariyodimejo

Djaimin Kariyodimejo iku salah siji sastrawan Jawa. Dhèwèké kondhang kanthi karya-karyané sing awujud geguritan lan cerkak. Karya-karyané iki akèh-akèhé nyaritakaké bab sing ana gegayutané marang Yogyakarta, amarga dhèwèké tresna banget marang ku ...

                                               

Moch Nursyahid Purnomo

Moch Nursyahid Purnomo, ya iku salah sijiné penganggit sastra jawa ing jaman kamardikan, kang asalé saka Jawa Wétan. Dhèwèké lair ana ing Daramukti, Tuban, Jawa Wétan, tanggal 18 Maret 1949. Umuré padha karo Sukarman Sastrodiwiryo kang asalé saka ...

                                               

Pyongyang

Pyŏngyang iku kutha krajan Koréa Lor kang dumunung ing lor-kulon nagara iku, cedhak karo Kali Taedong. Ing taun 1993, gunggung kang ndunungi Pyongyang ana 2.741.260 jiwa. Kutha iki kanthi administratif sajajar karo pamaréntahan provinsi.

                                               

Semèn

Semèn ya iku zat kang kanggo ngraketaké watu, bata, batako, utawa bahan yasan liyané. Tembung semèn asalé saka tembung caementum,kang tegesé ngethok-ngethok dadi luwih cilik lan ora aturan dhapuré. Sanajan tau misuwur ing jamané, semèn made in Na ...

                                               

Pallas

Pallas iku Titan perang sajeroning mitologi Yunani. Pallas iku anak saka Krios lan Euribia, seduluré Astraios lan Perses, lan sisihané Stix. Dhèwèké iku bapakné Zelos, Nike, Kratos, lan Bia. Palals uga sinebut bapakné Skilla, Fontes, lan Lakos. S ...

                                               

Dongmyeong saking Goguryeo

Dongmyeong saking Goguryeo, dipuntepangi ugi minangka Jumong, inggih menika raja ingkang madegaken karajan Goguryeo, salah satunggal saking Tiga Karajan Korea. Wonten ing salebeting Prasasti Raja Gwanggaeto, piyambakipun menika kaukir kanthi nama ...

                                               

Dwapara Yuga

Dwapara Yuga inggih punika jaman ingkang angka tiga wonten ing siklus Yuga. Jaman punika minangka jaman sabibaripun jaman Treta Yuga, ugi jaman minangka sadéréngipun jaman Kali Yuga. Jaman punika dangunipun antawis 864.000 taun.

                                               

Laila lan Majnun

Laila lan Majnun iku carita asmara. Carita iki digawé déning pujangga Pèrsi Nizami Ganjavi lan carita sastra sing kaping telu saka limang carita, Khamsa. Qays Majnun ingaran majnun amarga rasa tresna marang Laila ing sekolahané bapaké Laili, nang ...

                                               

Endang Wahjoeningsih

Endang Wahjoeningsih ya iku salah sawijining sastrawan Jawa sing dhiri pribadiné ora akèh dimangertèni. Jeneng Endang Wahjoeningsih iku minangka jeneng wadiné. Dhèwèké tau nulis novèl asesirah Ibu Pertiwi kang dibabar déning panerbit Purnama, Sur ...

                                               

Wira

Wira ya iku wong utawa karakter pokok ing karya sastra kang ngadhepi lan mradhahi bebaya sarana kapinteran, kakendelan, utawa kakuwatan. Wira asring nglilakaké urusan prianggané kanggo kabecikan kang utama. Gagasan bab wira kawitané kapacak ing s ...

                                               

Statius

Publius Papinius Statius inggih punika satunggaling penyair Romawi ing abad satunggal Masehi. Karyanipun ingkang dipuntepang atawisipun wiracarita Thebaid, kumpulan sajak Silvae, lan epik ingkang boten karampungaken irah-irahanipun Achilleid. Sas ...

                                               

Kunyaza

Kunyaza minangka jeneng praktik kegiatan seksual manungsa sing ditemokake ing wilayah Rwanda, Afrika Wétan sing dimaksudake kanggo nggampangake orgasme wanita lan ejakulasi wanita sajrone cumbana.

                                               

Praja Cihna

Praja Cihna inggih menika simbul resmi Kasultanan Ngayogyakarta utawi Karaton Ngayogyakarta Hadiningrat. Praja Cihna menika dipunagem wonten ing layang resmi ingkang dipunwedalaken déning Karaton utawi wonten yasan gadhahanipun Karaton Ngayogyaka ...

                                               

Kali Minho

Kali Minho, Minho utawi Mino inggih punika kali ingkang paling dawa wonten ing Galicia, Spanyol, ingkang antawisipun kirang langkung 340 km. Nama punika asalipun saking basa Latin Minius, ingkang tegesipun cinnibar, timah utawi vermillion, sajato ...

                                               

Davide Calabria

Davide Calabria inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Italia ingkang main bal ing klub Serie A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain bèg tengen.

                                               

Suso

Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Spanyol ingkang main bal ing klub Seri A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain gelandhang serang. Piyambakipun nate ngudi ngelmu bal-bala ...

                                               

Andrea Conti

Andrea Conti inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Italia ingkang main bal ing klub Serie A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain bèg tengen.

                                               

José Mauri

José Mauri inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Argèntina ingkang main bal ing klub Seri A Italia A.C. Milan, piyambakipun dados pemain glandhang.

                                               

Cristián Zapata

Cristián Eduardo Zapata Valencia inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Kolombia ingkang main bal ing klub Serie A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain bèg. Piyambakipun kawentar minangka bèg kang duwèni fisik kiyat l ...

                                               

Trieste

Trieste iku siji kutha kanthi kang ndunungi 210.000 jiwa ing Italia, minangka kutha krajan laladan Friuli-Venezia Giulia.

                                               

Nikola Kalinić

Nikola Kalinić inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Kroasia ingkang main bal ing klub Serie A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain striker. Piyambakipun dados pemain ampilan saking klub Fiorentina. Kalinic ugi main ...

                                               

Alexis Sánchez

Alexis Alejandro Sánchez Sánchez, ingkang misuwur kanthi asma Alexis, inggih punika juru main bal-balan profèsional saking Chili ingkang main ing posisi striker lan samenika main ing klub Liga Primèr Inggris klub Arsenal F.C. lan Tim Nasional Bal ...

                                               

Gustavo Gómez

Gustavo Raúl Gómez Portillo inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Paraguay ingkang main bal ing klub Serie A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain bèg.

                                               

Bledhosan babi

Jeblugan Babi minangka sajian daging babi kang kasusun saka daging babi kang dibungkus nganggo sosis bumbu lan daging babi kang hancur. Sajian ukuran- bal-balan Amerika banjur ngrokok utawa dipanggang. Bab iki dingerteni sawise dikirim ing blog B ...

                                               

Eliaquim Mangala

Eliaquim Hans Mangala ya iku pemain bal-balan profésional Prancis sing main kanggo klub Liga Utama Inggris Manchester City F.C. lan tim nasional Prancis minangka bèg tengah. Lair ing Prancis, dhèwèké pindhah menyang Bèlgi nalika ésih bocah lan mi ...

                                               

Andy Cole

Andrew Alexander Cole minangka mantan pemain bal-balan profesional ing Inggris sing main dadi penyerang. Karir profesionale wiwit taun 1988 nganti 2008, lan umume dikenang nalika semana karo Manchester United, sing mbayar biaya transfer rekor Ing ...

                                               

Force India

Cithakan:Infobox tim F1 Force India F1 nama resmi perusahaan: Force India Formula One Team Limited inggih punika siji tim Formula Satu ingkang madèg sasampunipun Orange India Holdings, siji konsorsium saking Watson Ltd. Dr. Vijay Mallya lan Stron ...

                                               

Niki Lauda

Andreas Nikolaus "Niki" Lauda nggih punika pembalap Formula Setunggal saking Austria, Piyambakipun naté Juwara Donya Pembalap F1 ping tiga, menang ing taun 1975, 1977, lan 1984. Andras namung setunggalipun pembalap wonten sajarah F1 ingkang kasil ...

                                               

Mercedes Grand Prix

Cithakan:Infobox tim F1 Mercedes Grand Prix ya iku salah sujiné tim balap Formula Satu. Tim iki nduwé pabrikan mobil Jerman Mercedes-Benz. Mercedes Grand Prik wiwit mélu ing ajang F1 nalika mangsa 1954, banjur bisa sukses nalika mangsa 1954 lan 1 ...

                                               

Ligue 1

Cithakan:Infobox football league Ligue 1 inggih punika divisi paling inggil wonten ing liga bal-balan Perancis. Ligue 1 kasusun saking 20 tim wiwit mangsa 2002-2003. Tiga tim paling andhap dipundégradasikaken dhateng Ligue 2, lan dipunatosaken dé ...

                                               

Mohaméd Elnény

Mohamed Naser El Sayed Elneny utawi saged dipuncekak Mohamed Elneny, inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Mesir ingkang main dados gelandhang bertahan ing Liga Primér Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-ba ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →